17 ΙΟΥΝΗ 2020

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ | Ανταπόκριση από την ανοιχτή συζήτηση (16/6)

Χθες, Τρίτη 16/6 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στην πλατεία Ηρούς στην Πετρούπολη σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας. Οι εισηγήσεις των 2 συντρόφων περιέγραψαν με συντομία την κατάσταση που βίωσε και βιώνει ο λαός πριν αλλά και μετά την καραντίνα ενώ περιγράφηκε το συνολικότερο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που μόνο αναταράξεις φέρνουν στην περιοχή. Από τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο κάθε ιμπεριαλιστής το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι τις κόντρες των 2 εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, γίνεται ξεκάθαρο ότι το σύστημα εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση με τον κορονοϊό για να “ανακατέψει την τράπουλα” προς όφελός του.

Παράλληλα και καθ’ υπόδειξη των “έξω”, οι “μέσα” προχωρούν ακάθεκτοι την επίθεση στο λαό με πολυνομοσχέδια που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μιας και αυτό επιτάσσει η νέα “κανονικότητα”. Από το περιβάλλον μέχρι την παιδεία, από τις νέες συνθήκες στο εργασιακό τοπίο μέχρι την αύξηση της καταστολής θέλουν να υποτάξουν λαό και νεολαία στο αφήγημά τους. Ένα αφήγημα που ευαγγελίζεται φτώχεια για τις λαϊκές μάζες προς όφελος της ανάπτυξης και των επενδύσεων ενώ τώρα ζητάει να βάλουμε πλάτη για βγούμε από τον σκόπελο της κρίσης που έφερε ο κορονοϊός. Απέναντι σε όλα αυτά, είναι αναγκαίο ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αντισταθούν. Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα που μας θυσιάζει για το κέρδος του ενώ η πλειοψηφία της Αριστεράς όλο αυτό το διάστημα ήταν και είναι απούσα.

Όλα αυτά τα ζητήματα αγγίχτηκαν στη πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε. Περίπου 25-30 σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι συμμετείχαν ενώ αρκετός κόσμος που είχε βγει στην πλατεία για την απογευματινή του βόλτα κοντοστάθηκε, κάθισε, άκουσε και παρακολούθησε. Όπως φάνηκε και σε άλλες περιοχές, τέτοιες εκδηλώσεις, οποιαδήποτε μαζικότητας, δεν αρέσουν στο σύστημα. Και εμείς όπως και άλλοι σύντροφοι δεχτήκαμε “διακριτική επίσκεψη” από την αστυνομία. Περιπολικό κοντοστάθηκε στο σημείο επιδεικτικά και μετά από 1-2 λεπτά αποχώρησε. Το ΚΚΕ(μ-λ), όπως δεν σταμάτησε να παρεμβαίνει στο λαό εν μέσω καραντίνας, δεν θα σταματήσει ούτε τώρα. Θα συνεχίσει να απευθύνεται με όλες του τις δυνάμεις στους εργαζόμενους, στους μαθητές και φοιτητές καλώντας τους να παλέψουν μαζί κόντρα στην επίθεση, να βγουν μπροστά για να διεκδικήσουν το μέλλον που μας κλέβουν.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο