23 ΓΕΝΑΡΗ 2021

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει νέα αντιλαϊκή επίθεση με θράσος και κυνισμό

Άρθρο από την Προλεταριακή Σημαία (φύλλο 886)

Μόνο ο αγώνας θα σώσει το λαό!

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Χατζηνικολάου (12/1/2021), καθώς και οι δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής σχετικά με την πανδημία (15/1/2021) αποτελούν δυο ακόμη εξοργιστικές και προκλητικές προσπάθειες εξαπάτησης του λαού. Εντάσσονται στο συνολικότερο συστημικό σχέδιο αποσιώπησης, συγκάλυψης και αποποίησης των αποκλειστικών κυβερνητικών ευθυνών, που συνεπικουρείται από την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των αστικών κομμάτων, τη στοιχισμένη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά και τη συναίνεση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Επιστρατεύτηκε και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας για ένα ρεσιτάλ υποκριτικής ερμηνείας, αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ίδιο κανάλι, στην εκπομπή Special Report. Αφού βάφτισε το κρέας ψάρι για τη προετοιμασία του ΕΣΥ, συγκινήθηκε αναφερόμενος στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές, μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η δική του πολιτική και δήλωσε πως έχει «δεθεί άρρηκτα» με τους εργαζόμενους που εξοντώνει καθημερνά και που θρηνούν δεκάδες συναδέλφους τους από την πανδημία.

Όμως ο κυνισμός του Κ. Μητσοτάκη να κρύψει πίσω από μια κόλλα χαρτί Α4, παρουσιάζοντας ένα γράφημα, 5.500 νεκρούς από την πανδημία δηλώνοντας ότι «δεν αψηφήσαμε αυτό το ενδεχόμενο (σ.σ. του 2ου κύματος), εξ’ ου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου προετοιμαστήκαμε ώστε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ… έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν…» και γυρίζοντας τη σελίδα να καταλήγει στην «επιτυχή αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας» μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί σε κάθε λαϊκό άνθρωπο.

5.500 νεκροί εκ των οποίων το 80% έχασαν τη ζωή τους έξω από τις ΜΕΘ, όπως καταμαρτυρούν αδιάψευστα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Χιλιάδες ασθενείς, μέσα στη κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με το ΕΣΥ γονατισμένο, πέθαναν αβοήθητοι, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Την έμμεση παραδοχή των στοιχείων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης σε τακτική ενημέρωση (8/1/2021), απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση ότι «κριτήριο δεν είναι η πληρότητα (σ.σ. των ΜΕΘ) αλλά τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς, με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε ΜΕΘ». Φορτώνοντας, έτσι, την ευθύνη στους κατ’ άλλα «ήρωες της πρώτης γραμμής».

Στις 23/11/20, υπό αυτές τις συνθήκες, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης «πανηγύριζε» τους 125 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ λίγες μέρες πριν, στις 11/11/2020, παραδεχόταν, συνδέοντας το άνοιγμα του τουρισμού με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ότι «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι». Λίγο αργότερα, στις 5/1/2021, αποκάλυπτε, αδειάζοντας τον πρωθυπουργό σχετικά με την επέλαση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ότι η κυβέρνηση δεν άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών για καραντίνα πριν από τη γιορτή του Αγ. Δημήτριο, «από σεβασμό στην ορθοδοξία…». Ο ίδιος σεβασμός εκδηλώθηκε εν τέλει και στη περίπτωση των Θεοφανίων.

Μπορεί η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ να είναι γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις, πισωγυρίσματα, ακόμη και αλληλοαδειάσματα στελεχών, ωστόσο σε ένα πράγμα είναι ξεκάθαρη: ότι ο λαός θα μείνει εκτεθειμένος και ανυπεράσπιστος απέναντι στη πανδημία. Όμως, εδώ και έναν χρόνο, χτυπιέται συνολικά το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Αποτελεί πολιτική επιλογή να μειώνονται τα κονδύλια για την υγεία στον πρόσφατο κρατικό προϋπολογισμό κατά εκατομμύρια ευρώ και να δαπανώνται δισ. ευρώ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ, αρχής γενομένης από τα γαλλικά μαχητικά Rafale. Ή να υπάρχουν τα κονδύλια για χιλιάδες νέους διορισμούς στην αστυνομία και τα σώματα καταστολής, καθώς και για την ανανέωση του επιχειρησιακού εξοπλισμού τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση ως «ρίσκο». Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιστημονική επιτροπή, ότι το ρίσκο είναι μεγάλο. Ωστόσο, όπως κυνικά μας πληροφόρησε, το κόστος για κάθε μήνα λοκ ντάουν είναι τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ. Κοστολογώντας λοιπόν κάποιες χιλιάδες θυμάτων, αποφάσισε να το πάρει αυτό το ρίσκο, αντιμετωπίζοντας το λαό ως αναλώσιμο και τη ζωή ως οικονομικό δείκτη και στατιστικό γράφημα.

Δυστυχώς αυτό το ρίσκο δεν μετριάζεται ούτε από τη δήλωση ότι «Σήμερα έχουμε 424 κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ και ως εκ τούτου την πολυτέλεια να συζητούμε για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων», με το χειμώνα μπροστά μας και τις εκτιμήσεις για το τρίτο κύμα πανδημίας. Ούτε από το επικοινωνιακοί σόου που έχει στηθεί εδώ και δυο μήνες γύρω από το εμβόλιο και τους εμβολιασμούς, με τον «σχεδιασμό» να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και να οδηγείται, υπό την καθοδήγηση των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, σε πλήρες φιάσκο.

Η μοναδική αλήθεια που είπε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ότι «Δεν χάσαμε χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ψηφίζουμε κάθε βδομάδα σημαντικές αλλαγές, στρώνουμε το έδαφος, ετοιμάζουμε το γήπεδο…». Με το λαό σε καραντίνα, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα νομοθετικό κρεσέντο αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που ισοπεδώνουν ό,τι έμεινε όρθιο από τη δεκαετή μνημονιακή λαίλαπα. Αξιοποιούν την πανδημία διαμορφώνοντας από σήμερα την επόμενη ημέρα. Μια νέα «κανονικότητα» προς όφελος του κεφαλαίου, πρωτόγνωρης λεηλασίας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης. «Το επόμενο μεγάλο εθνικό πρόσταγμα, μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν στη χώρα…» τόνισε εμφατικά στο τέλος της συνέντευξής του, προμηνύοντας την ένταση της επίθεσης στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η νέα φάση έχει ήδη εγκαινιαστεί με το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, τις μειώσεις μισθών, τις εξαγγελίες για το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και το νέο βασικό μισθό, την έκθεση Πισσαρίδη, το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

Η πραγματική διάθεση της κυβέρνησης εκφράστηκε με την εξαγγελία για την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ «ώστε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας», φορτώνοντας και πάλι στο λαό την ευθύνη. Τελικά, σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση η αύξηση ανεστάλη, ωστόσο παραμένουν τα πρόστιμα, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, τις πολιτικές διώξεις, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, των μερικών και ολικών απαγορευτικών και όλο το πλέγμα που εξυφαίνεται μέρα με τη μέρα (νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό του τύπου και τις διαδηλώσεις) χτίζοντας ένα αστυνομικό κράτος για την επιβολή του κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

Όμως θωρακίζονται και οχυρώνονται γιατί φοβούνται. Φοβούνται το λαό που αντιστέκεται, που διεκδικεί! Το λαό που αγωνίζεται για το δίκιο και τη ζωή του! Να φροντίσουμε ώστε οι φόβοι τους να γίνουν πραγματικότητα! Μαζικά, αποφασιστικά, σήμερα!

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr