01 ΙΟΥΛΗ 2019

Ο εργασιακός μεσαίωνας δολοφονεί! Να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό!

Μια ακόμη νεκρή εργαζόμενη προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων. Λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία του εργάτη του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας, γιατί δεν άντεξε τις πιέσεις της εργοδοσίας.

Αυτή τη φορά, μια αποκλειστική νοσοκόμα, χαρακτηρισμένη «παράνομη» από το ίδιο το σύστημα λειτουργίας του λεγόμενου «εθνικού συστήματος υγείας», σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Οι αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε «παράνομες» είναι είτε «νόμιμες», καλούνται να καλύψουν ανάγκες που αρνείται να καλύψει το κράτος. Ανάγκες που στο κατ’ ευφημισμό σύστημα δωρεάν υγείας είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ακριβά οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Γιατί δεν υπάρχουν μόνιμες νοσοκόμες αρκετές για να τις καλύψουν και δεν προσλαμβάνονται νέες.

Αλλά και πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Γιατί οι «νόμιμες»  καλούνται να καλύψουν αυτές τις ανάγκες μέχρι το όριο των 7 ημερών. Από εκεί και πέρα, το κράτος δεν καλύπτει τίποτα, οπότε αναλαμβάνουν οι «παράνομες» με μικρότερο κόστος για τον ασθενή.  Βέβαια, για τις μεν και για τις δε το τελικό αποτέλεσμα ως προς τις απολαβές τους είναι μικρό. Κι όμως, το κράτος διατηρεί και χρησιμοποιεί αυτή τη διαίρεση  δεκαετίες για να δημιουργεί παράλληλα και αντιθέσεις μεταξύ των εργαζόμενων. Οι «νόμιμες» κατά των «παράνομων» και όλες μαζί κατά των μόνιμων και το ανάποδο. Τις υποχρεώνει να καταδίδουν οι μεν τους δε. Διαιρέσεις και τεχνητές αντιθέσεις ανάλογες με αυτές των συμβασιούχων, των εργολαβικών, των ελαστικά εργαζόμενων, των μόνιμων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει αυτή την «παράλογη» κατάσταση που επέβαλε το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Μαζί και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ και των συμπληρωμάτων του. Καλεί τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να δουν ο ένας τον άλλο συναδελφικά, να ενωθούν απέναντι στον κοινό αντίπαλο που τους εξοντώνει όλους μαζί στη δουλειά και τους διαιρεί για ένα κομμάτι ψωμί!

Να απαιτήσουν αυτό που όλοι δικαιούνται. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Χωρίς ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς δελτία παροχής υπηρεσιών, χωρίς ελαστικότητες και εργολάβους. Με κανονικό μισθό και ασφάλιση.

Για να μη θρηνούμε άλλους νεκρούς συναδέλφους!

KKEμ-λ.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org