29 ΙΟΥΝΗ 2019

Οι κόκκινες ιδέες είναι η νιότη του κόσμου. Η νεολαία να ενισχύσει τη διέξοδο των αγώνων!

Μας μίλησαν για τον «σύγχρονο κόσμο» στον οποίο θα ζήσουμε, αλλά μέρα με τη μέρα καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος τους είναι σάπιος και γερασμένος, μας καταδικάζει όλο και βαθύτερα στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση.

Από μικρά παιδιά, μας γέμισαν το μυαλό με παραμύθια για την «ισότητα των ευκαιριών», όμως σε κάθε μας βήμα συναντάμε όλο και μεγαλύτερους φραγμούς.

Μας βαφτίζουν «άχρηστους» και «τεμπέληδες», όταν φυτοζωούμε στην ανεργία, όλοι αυτοί που μας έσπρωξαν εκεί.

Μας λένε ότι οι αγώνες και τα κινήματα ξόφλησαν, όταν ζούμε καθημερινά τη βαρβαρότητα που επελαύνει, ακριβώς λόγω της απουσίας αγώνων.

Μας διατάζουν «να χαμογελάμε και να είμαστε ευχαριστημένοι», όταν είμαστε από τους «τυχερούς» που δουλεύουν στα εργασιακά κάτεργα της εποχής μας. Να σκύβουμε το κεφάλι στις ορέξεις του αφεντικού, να αποδεχόμαστε τα ωράρια-λάστιχο και τους μισθούς πείνας, να μαζευόμαστε φοβισμένοι στη γωνία από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την παιδική εργασία, αλλά όλοι με ένα στόμα, μια φωνή δοξάζουν τη μαθητεία, στην οποία εξωθούν πολλούς από εμάς, για να μάθουμε τους κανόνες (υποταγής) της αγοράς εργασίας.

Μας παίρνουν το βιβλίο από το χέρι και μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι. Στήνουν μια εκπαίδευση όλο και πιο ταξική, απρόσιτη για τα παιδιά από φτωχά και λαϊκά στρώματα. Με απανωτά εμπόδια στο δρόμο μας, με αποκλεισμό πολλών από τα πρώτα στάδια και πτυχία-κουρελόχαρτα για τους υπόλοιπους.

Ξαμολάνε τα φασιστικά τους μαντρόσκυλα -φουσκωτά ή γραβατωμένα- για να μας εκφοβίσουν, να δηλητηριάσουν τα μυαλά μας με μίσος για τον διπλανό μας, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον διαφορετικό. Και μετά οι ψευτοδημοκράτες αφέντες ψάχνουν σύννεφο για να πέσουν όταν η ακροδεξιά δυναμώνει και πουλάνε μέχρι και «αντιφασισμό»! Αυτοί που πνίγουν κάθε διεκδίκησή μας στα δακρυγόνα, κατασυκοφαντούν το άσυλο, διώκουν αγωνιστές, μας φλομώνουν με αντικομμουνισμό και ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Μας κάνουν κηρύγματα «εθνικής ομοψυχίας» και μας θέλουν «ετοιμοπόλεμους» απέναντι στους γειτονικούς λαούς, οι οποίοι είναι τάχα για εμάς «κίνδυνος». Αυτοί που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., που παραχωρούν γη και ύδωρ για τα αιματοβαμμένα σχέδια των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που μας μπλέκουν στις πιο επικίνδυνες και βρώμικες δουλειές των φονιάδων του πλανήτη.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το ποιος θα υφαρπάξει την ψήφο μας. Μας καλούν να δηλώσουμε την παραίτησή μας, την υποταγή μας στην «κανονικότητα» της άγριας εκμετάλλευσης, με μόνη μας προσμονή στην καλύτερη περίπτωση να είναι κάνα ξεροκόμματο από τα υπέρογκα κέρδη των «επενδυτών» -του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, αυτό που προετοιμάζουν δεν είναι παρά ένας νέος γύρος κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλα μας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Ένα πλαίσιο ακόμα πιο ασφυκτικό για τις ελευθερίες και τη ζωή μας. Απέναντι σε αυτά, οφείλουμε και εμείς να κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες, με την οργάνωσή μας στο σωματείο μας, τον σύλλογό μας, τη γειτονιά μας.

Γι’ αυτό, όμως, χρειάζεται να αποκτήσουμε ξανά πίστη στις δυνάμεις μας. Να καταλάβουμε ότι οι από πάνω φαντάζουν πανίσχυροι, όσο εμείς παραμένουμε στο περιθώριο και αναζητούμε σωτήρες. Ότι ο ρεαλισμός των αγώνων είναι πιο δυνατός από τον ρεαλισμό της υποταγής. Ακόμα και αν σε αυτή την υπόθεση, κάθε άλλο παρά συμβάλλει η κυρίαρχη αριστερά της υποταγής στον κοινοβουλευτισμό και του εκλογικού κρετινισμού.

Αυτόν τον δρόμο δείχνει στη νεολαία το ΚΚΕ(μ-λ). Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι ένας δρόμος δύσκολος, αλλά αναγκαίος. Άλλωστε, πού πήγαν όλες αυτές οι «εύκολες λύσεις» που παρουσιάστηκαν μπροστά μας τα τελευταία χρόνια, τώρα που οι αυταπάτες γκρεμίζονται;

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους νέους και τις νέες να το στηρίξουν γιατί είναι μια δύναμη που ποτέ δεν σκαρφίστηκε κόλπα και φαεινές, που τάχα θα μας επέτρεπαν να προσπεράσουμε το καθήκον της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. Δε συμβιβάστηκε με την υποχώρηση του κινήματος και δεν αφομοιώθηκε στις αυταπάτες της ψεύτικης ελπίδας. Δεν έπαιξε με την οργή των νέων ανθρώπων, για να τους εγκλωβίσει σε ένα δημοψήφισμα-απάτη. Δεν αναχώρησε από τους χώρους της νεολαίας, μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες του νεολαιίστικου κινήματος, αλλά επιμένει ότι η ανασυγκρότησή του είναι ανάγκη των καιρών μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που έρχεται.

Πάνω από όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται και ζητάει τη στήριξη των νέων ανθρώπων, γιατί πιστεύει βαθιά ότι ο δρόμος της νεολαίας είναι αυτός της πάλης στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, όπου πρέπει να αναγνωρίσει τους πραγματικούς της συμμάχους. Γιατί η νεολαία έχει όλο το μέλλον μπροστά της και οι κομμουνιστικές ιδέες έρχονται από το μέλλον. Γιατί δεν αρμόζει σε έναν νέο να επιλέξει την επιβίωση μέσα στη μοιρολατρία, αλλά τη ζωή του αγώνα για την προοπτική της απελευθέρωσης της κοινωνίας.

Και αυτές οι απόψεις θέλουμε να δυναμώσουν!

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο