ΞΑΝΘΗ: Όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού και αντιφασιστικού αγώνα. Να σταματήσουν οι διώξεις των φοιτητών

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις μηνύσεις και δικαστικές διώξεις (σε βαθμό κακουργήματος) με αβάσιμες κατηγορίες, φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής της πόλης μας, οι οποίες τείνουν να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά. Οι διώξεις αυτές αποτελούν στην ουσία δίωξη της συνδικαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης, αφού έρχονται σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης πάλης των φοιτητών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στην καθηγητική αυθαιρεσία και σε φασιστικές προκλήσεις (που συνδέονται μεταξύ τους).
Εντάσσονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που επιβάλλεται συνολικά από τις δυνάμεις του συστήματος. Μιας πιο αντιδραστικής στροφής στα πολιτικά πράγματα που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ιδιαίτερη έκφραση στην αντιμετώπιση των προσφύγων και πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας. Στην πόλη μας αποτυπώθηκε πρόσφατα με συλλήψεις για αφισοκόλληση, και στο Πολυτεχνείο με την προσπάθεια αναίρεσης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Η μόνη απάντηση σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις είναι ο μαζικός, συλλογικός αγώνας, που αρνείται τη λογική του συμβιβασμού και ξεπερνά την αντίληψη του «συμβολικού». Ο αγώνας ενάντια στην επίθεση του συστήματος που πλήττει όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και το φασισμό που είναι η πιο σκοταδιστική εκδήλωση αυτού του σάπιου συστήματος που ζούμε. Αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και για την υπεράσπιση της συλλογικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.
Αυτή την απάντηση πρέπει να δώσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η νεολαία και ο λαός της πόλης μας με στόχο την άρση όλων των κατηγοριών και το σταμάτημα των διώξεων των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Αναζήτηση

Κατηγορίες