Ν.Δ.: Παρέλαβαν βάθεμα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης  για να συνεχίσουν και να εντείνουν την επίθεση στον λαό

Γιατί χαίρεται και πανηγυρίζει ο πλανήτης; Όπως μας ενημερώνει ο Ρότζερ Κόεν στους New York Times, «Αν ψάχνετε για μια αισιόδοξη ιστορία στην Ευρώπη, δοκιμάστε την Ελλάδα. Ναι, καλά διαβάσατε. Έχοντας χάσει το ένα τέταρτο της οικονομίας της σε μια καταστροφική ύφεση, η Ελλάδα ξεπέρασε τα εμπόδια, με τη Δημοκρατία της άθικτη, οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντι-αμερικανισμός είναι πια ξεπερασμένος» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν». Ο Μητσοτάκης νίκησε γιατί «έχοντας σπουδάσει στο Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, και έχοντας εργαστεί στη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey στο Λονδίνο, κατόρθωσε να υπερνικήσει τις αντιλήψεις που τον ήθελαν πολύ «Αμερικανό» και πολύ τεχνοκράτη για την ελληνική πολιτική σκηνή».

Το παραπάνω απόσπασμα -αν και αχάριστο για την καλή δουλειά του Αλέξη- είναι ενδεικτικό του κλίματος που κυριαρχεί εκτός και εντός, μετά την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας, με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ξένο ΜΜΕ που να μην πανηγυρίζει για την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε, πολλά από αυτά με συγκεκριμένες διασυνδέσεις (Financial Times) φιλοτεχνούσαν προεκλογικά «αγιογραφίες» του Κυριάκου, δείχνοντας τον κατάλληλο άνθρωπο που θα συνεχίσει και θα πάει παραπέρα τη …δουλειά.

Οι απ” έξω και πρώτα απ” όλους οι πέραν του Ατλαντικού είναι σαφές ότι επέλεξαν τον Μητσοτάκη για να συνεχίσουν την προώθηση των στόχων τους στην περιοχή. Ο πρέσβης δήλωσε προεκλογικά ότι «Αν οι Έλληνες πολίτες επιλέξουν τη ΝΔ στις εκλογές, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε με πολύ δυναμικό τρόπο τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών μας». Τόνισε, μάλιστα, ο Πάιατ ότι η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα, είναι σταθερή 100%, ισχυρότερη από ποτέ, διευκρινίζοντας πως δεν είναι μια σχέση που αφορά προσωπικότητες ή μεμονωμένα πολιτικά κόμματα. Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόλογους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ, ένας πυλώνας σταθερότητας και θεματοφύλακας των δυτικών δημοκρατικών ιδεωδών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή, για να συμπληρώσει -μετεκλογικά- την ανυπομονησία του να συνεργαστεί με τον Κυριάκο. Τα συγχαρητήρια και οι αβρότητες μεταξύ Πάιατ και Κουμουτσάκου στο διαδίκτυο (Τζεφ-Γιώργο), το τηλεφώνημα Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Πενς και η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπληρώνουν το παζλ των μπράβο για τον νέο ΗΠΑλληλο.

Τώρα και το «αγκάθι» της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ξεπεραστεί, καθώς όπως δηλώνουν όλα τα στελέχη της ΝΔ που διαφωνούσαν, η συμφωνία είναι αμετάκλητη, οπότε «προχωράμε μπροστά», όπως αποκάλυψε ο πρέσβης ότι τον διαβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός.

Το κράτος έχει τη συνέχειά του, μαζί και η υπακοή στα ξένα αφεντικά. Η δήλωση του εκπροσώπου της Μέρκελ αυτή τη συνέχεια θέλησε να τονίσει: «…ελπίζουμε πολύ ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτή τη θετική διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας». Δεν ξέχασε, βέβαια, να ευχαριστήσει τον Τσίπρα, όπως και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, που τόνισε τη βεβαιότητα για τη συνέχιση των «τριγώνων» στην περιοχή. Μάλιστα, ούτε μέρα δεν αφήνουν οι ΗΠΑ να πάει χαμένη, καθώς την επόμενη των εκλογών 8/7 αντιπροσωπεία αμερικανών παραγόντων-γερουσιαστών (ερχόμενοι από το Ισραήλ) επισκέφθηκε τη Σούδα, τη ναυαρχίδα, όπως είπαν, της συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας στον τομέα της ασφάλειας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος διαχειριστής του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης, παραδοσιακός θεματοφύλακας του «ανήκομεν εις την Δύσην» και με προσωπικούς-οικογενειακούς δεσμούς με τους ξένους προστάτες, θα συνεχίσει και θα προχωρήσει την εκτέλεση των νέων συμβολαίων που θα του ανατεθούν.

Αντίστοιχα, στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες με την προηγούμενη κυβέρνηση θα κινηθεί και στον τομέα της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Πίσω από τις «μεταρρυθμίσεις», κρύβεται ό «οδοστρωτήρας» των δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς. Πίσω από τις «επενδύσεις ιδιωτικοποιήσεις», το ξεπούλημα επιχειρήσεων και κάθε φυσικού πόρου. Πίσω από το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον», ο εργασιακός μεσαίωνας. Η ΝΔ αισθάνεται ισχυρή πολιτικά· αυτοδύναμη κυβέρνηση, έλεγχος δήμων και περιφερειών, ισχυρή παρουσία στο συνδικαλισμό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συλλόγους, επιμελητήρια κλπ. Παραλαμβάνουν δε «καμένη γη» για τα δικαιώματα του λαού. Πάνω σ” αυτό το έδαφος θα ξεκινήσει ο Κούλης το ξερίζωμα των κατακτήσεων που έχουν απομείνει στη σταθερή και μόνιμη εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στις ελευθερίες.

Τόσο οι απ” έξω όσο και οι από μέσα συνεχώς υπενθυμίζουν στον Μητσοτάκη τη δουλειά του. Όλοι οι παράγοντες της ΕΕ (Γιούνκερ, Τουσκ, Σεντένο, Μοσκοβισί κ.ά.) του έκαναν σαφές, ότι οι δεσμεύσεις είναι …δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα οφείλουν να υλοποιηθούν. Τα ματωμένα πλεονάσματα (3,5% μέχρι το 2022) συμφωνήθηκαν το 2018 και ισχύουν χωρίς παρεκκλίσεις και παροχές.

Η 3η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας προβλέπει την αντιλαϊκή ατζέντα που θα πρέπει να επανεκκινήσει η νέα κυβέρνηση αναφορικά με τα δημοσιονομικά κενά, τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τους φόρους, την αναμόρφωση επιδομάτων και φυσικά τις μετα(απο)ρρυθμίσεις στο εργασιακό πεδίο. Αυτή είναι η «κανονικότητα» της χώρας. Αυτή την κανονικότητα απαιτεί και το ντόπιο κεφάλαιο. ΣΕΒ, ΣΒΕ (ο αντίστοιχος της Βορείου Ελλάδας), επιμελητήρια (οικονομικό, εμπορικό και βιομηχανικό) καλούν το νέο πρωθυπουργό να ξεκινήσει τον οδοστρωτήρα.

Και πράγματι, οι απαιτήσεις των ξένων και ντόπιων αφεντικών θα γίνουν πράξη. Άμεσα μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα ξεπουλήματα. Δεν θα κάνει διακοπές η κυβέρνηση, ποντάροντας στην παράλυση του λαού, ώστε με σοκ και δέος να παρακολουθεί χωρίς αντίσταση τα νέα κύματα επίθεσης.

Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο νομοσχέδιο – «σκούπα» που θα περιέχει ρυθμίσεις για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, τις αντιδραστικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τη λειτουργία του κράτους, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό στην προώθηση των «θέλω» του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Θα ακολουθήσουν έως το τέλος του Αυγούστου, περίπου 10 νομοσχέδια σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων και με την παραπέρα μείωση «γραφειοκρατικών κωλυμάτων» για την αδειοδότηση επιχειρήσεων.

Οι πρώτες επαφές-συσκέψεις πρωθυπουργού και υπουργών έχουν τη σημειολογία τους. Μητσοτάκης-Χατζηδάκης συναντήθηκαν για την ταχεία προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ μόνος του ο Κυριάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με αντικείμενο την ενίσχυση της παρουσίας του ιδρύματος στους τομείς της Υγείας, του πολιτισμού και της ασφάλειας του πολίτη(!). Απόδειξη της άμεσης εξυπηρέτησης των επενδύσεων ήταν ότι το πρώτο ραντεβού του Άδωνι έγινε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Lamda Development», για το Ελληνικό.

Άλλωστε, το υπουργικό συμβούλιο μπορεί και να χαρακτηρισθεί σαν «ομάδα όνειρο» για την υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Δεν είναι μόνο το γνωστό αντιλαϊκό παρελθόν του πρωθυπουργού και των υπουργών/βουλευτών του. Γεωργιάδης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Δένδιας, Κεραμέως, Σκυλακάκης κ.λπ. αποτελούν γνωστούς εχθρούς των δικαιωμάτων του λαού, που πλειοδοτούν στο «όλα στο κεφάλαιο» και είναι θρασείς ή ντροπαλοί αντικομμουνιστές. Επιστροφή στον τόπο των εγκλημάτων ενάντια στον κόσμο της εργασίας για τον Βρούτση (υπουργό επί Σαμαροβενιζέλων) και προστάτης(;) των εργασιακών δικαιωμάτων ο Μηταράκης, καταδικασμένος για απλήρωτη εργασία(!). Ο Χρυσοχοΐδης πέρα από το πολιτικό χώσιμο στο ΚΙΝΑΛ είναι «σιγουράκι» για τις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί η μεταφορά της αρμοδιότητας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο υπ. δημόσιας τάξης, ένδειξη της αντιμετώπισής του ως θέμα ασφάλειας-καταστολής. Όσο για τους εξωκοινοβουλευτικούς, εδώ έχουμε ένα σύνολο απόστρατων αστυνομικών, στρατιωτικών, συνταξιούχων δικαστών για να κάνουν πράξη την «τάξη και ασφάλεια», την «καταστολή και την ποινικοποίηση» των αγώνων και των αγωνιστών. Μαζί τους και μια σειρά στελέχη της «αγοράς, με βαριά βιογραφικά» που έχουν θητεύσει από ΣΕΒ και ΕΕ μέχρι σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Όλοι αυτοί, χωρίς το άγχος της λαϊκής ψήφου, θα σχεδιάσουν και θα εφαρμόσουν απερίσπαστοι τα μέτρα ενάντια στον εχθρό λαό.

Οι προστάτες χαίρονται, η όρεξη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου άνοιξε και η νέα κυβέρνηση δεν θα κάνει διακοπές για να τους προσφέρει το λαό και τον τόπο. Βέβαια. ούτε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Η απαίτηση, όμως, των καιρών είναι να διακοπεί η κατάσταση αδράνειας, απογοήτευσης και ανημποριάς. Κόντρα στην παράλυση, είναι ανάγκη να γίνουν βήματα στο δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης, της διεκδίκησης, τον δρόμο του λαού.

Αναζήτηση

Κατηγορίες