Νίκη στον αγώνα των αγροτών. Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική.
10 Φεβρουαρίου, 2014Αγρότες, Ανακοινώσεις, Προβαλλόμεναadmin

Στη μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Νίκαια συμμετείχε με δικό της μπλοκ και η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ. Το ΚΚΕ(μ-λ)μοίρασε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια σε μια πολιτική αντιαγροτική που με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση στα χωριά, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.  Οι αγρότες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα. Ο αγώνας αυτός έχει ήδη κάποια πρώτα – μικρά – αποτελέσματα. Για να προλάβει το φούντωμα και τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει κάποιες υποχωρήσεις-παραχωρήσεις (ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, εξαγγελίες για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, «βελτιώσεις» για τα λογιστικά βιβλία των αγροτών κλπ). Κανένα όμως από τα αγροτικά προβλήματα δεν λύθηκε. Η κυβέρνηση δεν πήρε πίσω κανένα από τα άγρια φορομπηχτικά μέτρα. Τα όσα ανακοίνωσε δεν λύνουν το συνολικό πρόβλημα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ίσα-ίσα αποτελούν εμπαιγμό, στάχτη στα μάτια και προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διάσπασης και εκτόνωσης των αγροτών.
Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών με την αντιαγροτική πολιτική της και τα φορομπηχτικά μέτρα λεηλατεί το αγροτικό εισόδημα και χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Η αγροτική εκμετάλλευση κατάντησε ασύμφορη και χιλιάδες αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Οι φτωχομεσαίοι ξωπετάγονται από την παραγωγή και οδηγούνται στον αφανισμό και στο ξεκλήρισμα. Χωράφια βγαίνουν στο σφυρί, η  αγροτική γη ξαναμοιράζεται, αγροτικές περιουσίες αλλάζουν χέρια και τεράστιες εκτάσεις συγκεντρώνονται στα χέρια σύγχρονων νεοτσιφλικάδων. Κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με παλιά και νέα ΚΑΠ, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συρρικνώνει και καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους και ξεπουλά το λαό και τη χώρα στους ξένους ιμπεριαλιστές «προστάτες».
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και εξαπλώνονται πανελλαδικά με γεωμετρική πρόοδο. Ο αγώνας των αγροτών πυροδότησε αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις ακόμα και μέσα στη συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Τσαυτάρης-Θεοχάρης κ.λπ.). Σε μια ρευστή πολιτική περίοδο, με εύθραυστο το πολιτικό σκηνικό, με κόντρες και αντιπαραθέσεις όλων εναντίων όλων και ενώ ήδη μπήκαμε στη προεκλογική περίοδο των (διπλών-τριπλών-τετραπλών;) εκλογών του Μάη, η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τέτοιες εστίες αντίστασης. Με το καρώτο ή με το μαστίγιο. Από τη μια ψηφίζει «ευνοϊκές» ρυθμίσεις και από την άλλη στέλνει ΜΑΤ και εισαγγελείς ενάντια στους αγρότες και συλλαμβάνει αγροτοσυνδικαλιστές. Φοβάται μήπως τα αγροτικά μπλόκα γίνουν η σπίθα, επίκεντρο και αφορμή για να ξεσπάσει η συσσωρεμένη οργή και αγανάκτηση όλων των κομματιών του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους. Τους καλεί να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους ζωντανέψουν, να στήσουν νέους συλλόγους σε όσα χωριά δεν υπάρχουν. Να ενεργοποιήσουν τις ομοσπονδίες, να ανασυγκροτήσουν το αγροτικό κίνημα και τα διεκδικητικά όργανα πάλης του. Να οικοδομήσουν ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ μαζί με όλα τα κομμάτια του λαού ενάντια στην πολιτική που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει τον κόσμο της δουλειάς, που λεηλατεί τη ζωή τους.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία, μαζικούς φορείς και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Να αναπτύξουν τους δικούς τους αγώνες και μέσα από την κοινή τους δράση να οικοδομήσουν ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής.
Σε μια περίοδο που «μας ψεκάζουν» με κάλπες και εκλογικές αυταπάτες, που τα κόμματα του συστήματος φτιάχνουν ψηφοδέλτια και σκέφτονται μόνο εκλογές, να επιμείνουμε στο δρόμο του αγώνα.  Στο δρόμο της ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Για να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική.

kkeml_gr

Αναζήτηση

Κατηγορίες