28 ΓΕΝΑΡΗ 2019

Μ-Λ ΚΚΕ: Έφυγε ο σ. Στέφανος Καραμήτρος, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)

Ανακοίνωση  του Μ-Λ ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Στέφανος Καραμήτρος, σήμερα Δευτέρα 28 Γενάρη, ένας ακατάβλητος κομμουνιστής, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ). Με το σ. Στέφανο συμπορευτήκαμε για πολλές δεκαετίες στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Σοσιαλισμό. Στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνισιτκό κίνημα.

Ο Στέφανος γεννήθηκε το 1947 στην Καρδίτσα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζει στην Καρδίτσα όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μαχόμενος δικηγόρος. Τα τελευταία χρόνια ήταν συνταξιούχος. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στο αριστερό κίνημα. Ως φοιτητής ήταν στέλεχος της ΠΠΣΠ και πήρε μέρος ως αντιπρόσωπος στο α’ συνέδριό της (1966). Συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ και του ΑΜΕΕ (Παρίσι). Στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) από την ίδρυσή του (1976) μέχρι και πρόσφατα και υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2012 και 2015) ήταν υποψήφιος στην Καρδίτσα στο ψηφοδέλτιο ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ. Με συνδικαλιστική δράση στο χώρο των δικηγόρων και συνεχή παρουσία στα τοπικά ζητήματα. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κινηματικές δράσεις και τοπικές πρωτοβουλίες. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο σ. Στέφανος Καραμήτρος σαν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε δραστήρια στην πολιτική πάλη του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η ευγενική προλεταριακή μορφή του σ. Στέφανου «φεύγει» αλλά αφήνει πίσω της μια πλούσια επαναστατική παρακαταθήκη. Σίγουρα ο σ. Στέφανος είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμούμε.

Το  Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει, για την οδυνηρή απώλεια του σ. Στέφανου, θερμά συλληπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του, στην οργάνωσή του, το ΚΚΕ(μ-λ) και σ’ όλους τους δικούς του.
Ο αγώνας στον οποίο ο Στέφανος αφιέρωσε τη ζωή του και οι μεγάλοι σκοποί τους οποίους υπηρέτησε ως το τέλος του με επαναστατική προσήλωση και ανιδιοτέλεια, είμαστε βέβαιοι πως θα προχωρήσουν και θα δικαιωθούν.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο