Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό).  Δέκα χρόνια από την ίδρυση  του
2 Οκτωβρίου, 2014Ασία, Προβαλλόμεναadmin

Μήνυμα προς τη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Μιλάνου για την Αλληλεγγύη προς τον Λαϊκό Πόλεμο στην Ινδία (1)

Προς όλους τους αντιπροσώπους που συγκεντρώθηκαν στη Συνδιάσκεψη,
Προς όλα τα κόμματα, οργανώσεις και άτομα που εργάστηκαν για την οργάνωσή της,
Προς τη Διεθνή Επιτροπή υποστήριξης στο λαϊκό πόλεμο στην Ινδία, που καθοδηγεί αυτή τη Συνδιάσκεψη,

Ινδία 27-28sept-italyΟλόθερμοι επαναστατικοί χαιρετισμοί και εγκάρδιος Lal Salam (Κόκκινος Χαιρετισμός) από το ΚΚΙ (Μαοϊκό), τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό (ΛΑΑΣ), τις Λαϊκές Επαναστατικές Επιτροπές (ΛΕΕ), τις Επαναστατικές Μαζικές Οργανώσεις και τον επαναστατικό λαό της Ινδίας που καθοδηγούν.
Σας χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά γιατί γιορτάζουμε τη 10η επέτειο της ίδρυσης του κόμματός μας σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής στον κόσμο. Η ίδρυση του ΚΚΙ (Μαοϊκού), που συνένωσε τα δυο βασικά επαναστατικά ρεύματα στην Ινδία, έκανε πραγματικότητα ένα παμπάλαιο όνειρο των επαναστατών και των λαϊκών μαζών. Στα 10 χρόνια της ύπαρξής του, 2332 σύντροφοι, συμπεριλαμβανομένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, της ΚΕ, των επαρχιακών γραφείων, αλλά και απλών μελών, του ΛΑΑΣ και του Ενωμένου Μετώπου έκαναν την υπέρτατη θυσία για την εκπλήρωση των επαναστατικών καθηκόντων του κόμματος. Τιμούμε αυτούς τους μάρτυρες, τις επαναστατικές μάζες που εθελοντικά έδωσαν τη ζωή τους και υπέστησαν αφάνταστη καταπίεση με τη συμμετοχή τους στον λαϊκό πόλεμο, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για τον κομμουνισμό σ΄ όλον τον κόσμο.
Για μας η 10η επέτειος του κόμματος μας είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε απολογισμό των επιτυχιών και των αδυναμιών μας. Ο ΛΑΑΣ, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή και οι επαναστατικές μάζες έδωσαν ηρωικές πολιτικές και στρατιωτικές μάχες ενάντια σε έναν βαριά οπλισμένο και εκπαιδευμένο εχθρό που καθοδηγείται και στηρίζεται από τον ιμπεριαλισμό, ιδιαίτερα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Οι σύντροφοί μας στις φυλακές έγραψαν σπουδαίες σελίδες αντίστασης. Γιορτάζουμε γι’  αυτές τις επιτυχίες, κατανοώντας τις αδυναμίες μας, ώστε να προχωρήσουμε δυνατότεροι στο μονοπάτι του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου.

Σύντροφοι,
Επιτρέψτε μας κατ’  αρχήν μια ανασκόπηση των τελευταίων δέκα χρόνων.
Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κόμμα μας, ο ΛΑΑΣ, οι ΛΕΕ και όλες οι μαζικές επαναστατικές οργανώσεις που καθοδηγούνται από το κόμμα, αγωνίστηκαν για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που θέσαμε την εποχή της ίδρυσης του. Το 2007, κατανικώντας τις επίμονες προσπάθειες του εχθρού να μας απωθήσει, πετύχαμε να συγκαλέσουμε το Ενωτικό 9ο Συνέδριο. Αυτό μας επέτρεψε να εμβαθύνουμε και να εμπλουτίσουμε περισσότερο την ιδεολογική και πολιτική μας ενότητα. Έγινε ένας εξαντλητικός απολογισμός των κατορθωμάτων και των αδυναμιών, των επιτυχιών και των αποτυχιών στα δυόμισι χρόνια από τη συνένωση. Τέθηκαν δίπλα στα κεντρικά και κύρια καθήκοντα και άλλα σημαντικά καθήκοντα. Η καθοδήγηση δυνάμωσε περισσότερο. Έτσι το κόμμα βγήκε από το συνέδριο με πιο ξεκάθαρες ιδεολογικο-πολιτικές θέσεις, πιο σταθερό στην ενότητα, πιο ατσαλωμένο στην αποφασιστικότητα και το μαχητικό του πνεύμα, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του σαν η πρωτοπορία της νέας δημοκρατικής επανάστασης στην Ινδία και σαν συστατικό τμήμα του του διεθνούς προλεταριάτου.
Από το 2004, και ακόμη περισσότερο μετά το Συνέδριο, ο ΛΑΑΣ έκανε άλματα και εκτέλεσε ηρωικές επιδρομές και ενέδρες. Πέρασε από το στάδιο των λόχων, κάνει τα πρώτα βήματα για το σχηματισμό ταγμάτων και έχει βελτιώσει τη δυνατότητα του να διοικεί και να συντονίζει κύριες, δευτερεύουσες και δυνάμεις βάσης. Αυτό του έχει επιτρέψει να επιτίθεται και να εξοντώνει πλήρως τις κρατικές μισθοφορικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις. σε επίπεδο διμοιρίας, ενώ σε επίπεδο λόχου τα κατάφερε στη μάχη του Mukaram. Έχει οικοδομήσει μια Λαϊκή Πολιτοφυλακή που αριθμεί χιλιάδες. Αυτό έχει γίνει σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση αντι-αντάρτικων ομάδων όπως η Salwa Judum, η  Sendra, κλπ, με τις οποίες ο εχθρός προσπαθεί να “στρέψει το λαό ενάντια στο λαό”. Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή και οι επαναστατικές μάζες έχουν επίσης βοηθήσει σημαντικά στις επιτυχίες του ΛΑΑΣ σε μεγάλες μάχες.
Αυτή η περίοδος μας έδωσε επίσης σπουδαία μαθήματα όσον αφορά τους αγώνες των επαναστατικών μαζών και τον συντονισμό ένοπλου και μαζικού αγώνα. Πρέπει ιδιαίτερα να τονίσουμε ότι αυτά έγιναν σε συνθήκες όπου σχεδόν όλες οι νόμιμες μαζικές οργανώσεις που συνδέονται με το κόμμα μας, ή που υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις μαζί του, είναι απαγορευμένες και τα μέλη τους κυνηγιούνται, δολοφονούνται ή φυλακίζονται. Εν μέσω αυτών των διώξεων και αναγνωρίζοντας ότι “οι μάζες είναι οι πραγματικοί δημιουργοί της ιστορίας και εμείς οι κομμουνιστές είμαστε απλώς παιδιά”, επιμείναμε στην οικοδόμηση μαζικών οργανώσεων που να ταιριάζουν στις δοσμένες συνθήκες και κινητοποιήσαμε τις μάζες κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Καθοδηγήσαμε μεγάλους μαζικούς αγώνες που εξελίχτηκαν σε μαζικές εξεγέρσεις.  Εμφανίστηκαν νέες μορφές οργάνωσης και αγώνα, όπως στο Lalgarh και τη Narayanpatna. Στρώθηκε το έδαφος για την εδραίωση ενός αντιφεουδαρχικού, αντι-ιμπεριαλιστικού μετώπου. Σε πολλές περιοχές της χώρας ξέσπασαν μεγάλοι αγώνες όπου οι μάζες υπερασπίστηκαν τη γη τους. Αγωνίστηκαν ενάντια σε σχέδια ξεριζωμού τους για να ανοίξουν μεγάλα ορυχεία, φράγματα καθώς και σε άλλα φιλο-ιμπεριαλιστικά, φιλο-αστικά σχέδια. Στηρίξαμε αυτούς τους αγώνες και καθοδηγήσαμε ορισμένους απ΄ αυτούς. Αυτό μας πρόσφερε πλούσια εμπειρία στην καθοδήγηση των μαζών και στη συνένωση πλατιών και διαφορετικών μαζών. Αυτοί οι αγώνες ανάδειξαν  τον καθοδηγητικό ρόλο του κόμματος και τον λαϊκό πόλεμο που καθοδηγεί. Έδωσαν τεράστια βοήθεια στην εξάπλωση των πολεμικών ζωνών και στο άπλωμα του κόμματος και του ΛΑΑΣ μέσω της ένταξης νέων δυνάμεων.
Ένα άλλο σημαντικό πεδίο πάλης αναπτύσσεται σταδιακά στις φυλακές. Αρκετές χιλιάδες είναι φυλακισμένοι. Σε αρκετές κεντρικές, επαρχιακές και μικρότερες φυλακές σε περίπου 20 πολιτείες σημειώθηκαν απεργίες πείνας, ορισμένες επ΄ αόριστο, με αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων.
Με τις δράσεις τους οι σύντροφοι μας στις φυλακές πέτυχαν να κινητοποιήσουν απλούς κρατούμενους να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους. Δημοκρατικές οργανώσεις και δυνάμεις παίζουν επίσης βασικό ρόλο σ΄ αυτά παρά την άγρια καταπίεση σ΄ όλη χώρα. Δράσης συμπαράστασης και αγώνες που απαιτούν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων έχουν εξαπλωθεί στη χώρα και διεθνώς. Οι δράσεις αλληλεγγύης που έχετε αναλάβει για να στηρίξετε τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ινδία ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και τις εκτιμούμε σαν λαμπρό παράδειγμα διεθνισμού.
Αυτά τα δέκα χρόνια το κόμμα επέκτεινε τις δυνατότητες του σε διάφορα επίπεδα. Άσκησε ιδεολογική πάλη ενάντια σε διάφορες παρεκκλίσεις στη χώρα και διεθνώς. Έπαιξε ενεργό ρόλο στη δημιουργία και τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Μαοϊκών Κομμάτων και Οργανώσεων στη Νότια Ασία (CCOMPOSA).
Το κόμμα έδωσε βαρύτητα στο ανέβασμα του ιδεολογικού επιπέδου μέσω συστηματικών ομάδων μελέτης και εκστρατειών διόρθωσης. Υλικά μελέτης και περιοδικά εκδίδονται σε διάφορες γλώσσες.
Ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε για την έκδοση υλικών μελέτης και προπαγάνδας στις γλώσσες των αντιβάσι. Εμπλουτίστηκαν επίσης κείμενα και υλικά για τη βασική εκπαίδευση. Αυτά χρησιμοποιούνται σε σχολεία που διευθύνονται από τις ΛΕΕ και για τη μόρφωση μαχητών του ΛΑΑΣ και μελών των μαζικών οργανώσεων.
Μια εξαιρετική συνεισφορά του κόμματος είναι η εξύψωση των γυναικών, που είναι το μισό του ουρανού, και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους στην πολιτική, οργανωτική,στρατιωτική και πολιτιστική σφαίρα ώστε να διεκδικήσουν το μερίδιο τους στον αγώνα. Σήμερα το 40% της μάχιμης δύναμης του ΛΑΑΣ είναι γυναίκες αν και το ποσοστό διαφέρει από αντάρτικη σε αντάρτικη ζώνη. Γυναίκες είναι διοικητές διμοιριών και μέλη επιτροπών λόχων.
Το κόμμα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη επαναστατικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν μαζικές πολιτιστικές οργανώσεις σε πολλές πολιτείες, από το επίπεδο του χωριού μέχρι το πολιτειακό. Αυτές διαδίδουν το μήνυμα της επανάστασης και προωθούν τις δημοκρατικές και επιστημονικές αξίες μέσω πολυποίκιλων πολιτιστικών μορφών  και αναπτύσσουν τις εθνικές πολιτιστικές παραδόσεις και στιλ. Δίνουν ώθηση στο λαό να αγωνιστεί για τη ριζική αλλαγή. Τα πολιτιστικά τους μηνύματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σαν εργαλεία διόρθωσης που βάλλουν κατά των αντιδραστικών αξιών της παλιάς κοινωνίας που περισφίγγουν τα μυαλά των μαζών. Αυτές οι οργανώσεις είναι ισχυρά όπλα που συνδέουν το κόμμα με τις πλατιές μάζες.  Εκτός απ΄ αυτές τις μαζικές οργανώσεις έχουν δημιουργηθεί και ένοπλες πολιτιστικές ομάδες στα πλαίσια του ΛΑΑΣ, σε επίπεδα λόχου και τάγματος.
Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσω σχεδιασμένης δουλειάς, που ξεκίνησε μετά την ενοποίηση του κόμματος, μπορέσαμε να επεκτείνουμε ορισμένες αντάρτικες βάσεις στο επίπεδο των απελευθερωμένων περιοχών. Πετύχαμε να σταθεροποιήσουμε τις Λαϊκές Επαναστατικές Επιτροπές (ΛΕΕ) σε αρκετά χωριά. Οι αντάρτικες βάσεις μας βοήθησαν να εκπληρώσουμε τα στρατηγικά μας καθήκοντα για την παραπέρα εμπέδωση και επέκτασή τους στην κατεύθυνση του επαναστατικού πολέμου. Μετά το Συνέδριο αναδύθηκαν περισσότερα πολιτικά όργανα εξουσίας. Στην  Τελεγκάνα  και το Αντρα Πραντές  αρκετές ΛΕΕ είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν. Αν και σ΄ αυτές τις πολιτείες υπήρξε υποχώρηση ο λαός που είχε απολαύσει την πολιτική εξουσία αγωνίζεται εμπνευσμένα για την υπερπήδηση των εμποδίων. Στην Dandakaranya (Chhattisgarh) είχαν δημιουργηθεί παλιότερα αρκετές τοπικές επαναστατικές λαϊκές κυβερνήσεις. Έχουν επίσης αρχίσει να λειτουργούν λαϊκές κυβερνήσεις σε αρκετές επαρχίες. Αυτή είναι μια καινούρια εμπειρία στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος στη χώρα. Εφαρμόζεται ένα εναλλακτικό πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό μοντέλο που απορρίπτει το ψευτο-δημοκρατικό σύστημα και τις ψεύτικες μεταρρυθμίσεις των εκμεταλλευτριών κυβερνήσεων. Αυτές οι λαϊκές κυβερνήσεις αγωνίζονται να αυξήσουν την αγροτική παραγωγή μέσω της συνεργατικής και συλλογικής δουλειάς ενώ προσπαθούν σκληρά για να πετύχουν την αυτάρκεια για το λαό και τη στήριξη του κόμματος και του ΛΑΑΣ. Έτσι προχωρούμε για την εκπλήρωση των καθηκόντων της επανάστασης δηλαδή την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας μέσα από την ένοπλη πάλη.
Μετά το σχηματισμό του ενιαίου κόμματός μας το 2004 ο εχθρός διπλασίασε τις προσπάθειες του για να συντρίψει την επανάσταση επεκτείνοντας την, καθοδηγούμενη από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, στρατηγική της “Σύγκρουσης Χαμηλής Έντασης” σε όλη τη χώρα. Μας θεωρεί πλέον τη “μεγαλύτερη απειλή| για την ασφάλειά του.
Μέσω αυτής του της στρατηγικής ο εχθρός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίθεση και την εξόντωση της ηγεσίας μας. Όπως γνωρίζετε το κατάφερε αυτό σε σημαντικό βαθμό προκαλώντας βαριές απώλειες. Το 2009 εξαπέλυσε μια ακόμη πιο ανελέητη, εντατική και εκτεταμένη στρατηγική καταστολής, την “Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι”. Ετοιμάστηκε ένα μεγάλο σχέδιο για να μας εξαλείψει εφαρμόζοντας φασιστικές μεθόδους. Εκπαιδεύτηκαν και αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις. Εκατομμύρια ρουπίες ξοδεύτηκαν. Εξαπολύθηκε μια τεράστια προπαγάνδα που μας χαρακτηρίζει σαν αντι-αναπτυξιακούς και τρομοκράτες. Σε κάθε επιχείρηση γίνονται εντατικές επιχειρήσεις “σκούπα”, ξαφνικές επιθέσεις στις δυνάμεις μας, επιθέσεις στις μαζικές βάσεις μας στις πολεμικές ζώνες με την κινητοποίηση τεράστιων δυνάμεων. Έγιναν μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών όλων των λαϊκών οργανώσεων στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές, κάψιμο και καταστροφές σπιτιών, ιδιοκτησιών και καλλιεργειών, μαζικές δολοφονίες, μαζικοί βιασμοί γυναικών, σφάξιμο ή κατασχέσεις ζώων, δολοφονίες σε ψεύτικες συγκρούσεις, καταστροφή των λαϊκών δικτύων στις πόλεις, καταστροφή υποδομών που έχουν κατασκευαστεί με τη συλλογική δουλειά των μαζών και μεταρρυθμιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό του λαού. Είχαμε σοβαρές απώλειες σ΄ αυτήν την φασιστική επίθεση. Καθοδηγημένοι από την Κεντρική Επιτροπή, το σύνολο του κόμματος, ο ΛΑΑΣ, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή και οι επαναστατικές μάζες οργανωμένες στις ΛΕΕ και άλλες μαζικές οργανώσεις, αντιστάθηκαν, έμαθαν από τα λάθη τους, διπλασίασαν τις προσπάθειες τους και αντεπιτέθηκαν.
Ταυτόχρονα αναλάβαμε πολιτική μάχη. Αντεπιτεθήκαμε ξεσκεπάζοντας την εχθρική προπαγάνδα. Αυτό έστρωσε το δρόμο για μια ευνοϊκή πολιτική πόλωση στο εσωτερικό της χώρας. Προοδευτικές και Δημοκρατικές δυνάμεις βγήκαν μπροστά μαζί με τους επαναστάτες καταδικάζοντας την Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι σαν ένα “Πόλεμο ενάντια στο Λαό”. Διεθνώς αναδύθηκε ένα πλατύ κίνημα που συσπείρωνε την κοινή γνώμη ενάντια στην επίθεση αυτή του Ινδικού κράτους. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της ιδεολογίας να αντιμετωπίσει τον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού και μας δίνει πλούσια μαθήματα.
Μετά τα σοβαρά χτυπήματα που δέχτηκε ο εχθρός από τον ΛΑΑΣ σε ορισμένες τακτικού τύπου επιθέσεις και όπου εξοντώθηκαν πολλοί απ΄ αυτούς, άρχισε επιχειρήσεις με ακόμη ισχυρότερες δυνάμεις. Ο εχθρός αφού κατάφερε να  προκαλέσεις σοβαρές απώλειες στην ηγεσία και τα στελέχη των αστικών και πεδινών περιοχών συγκεντρώνει τώρα τα πυρά του κατά της ηγεσίας στις δασικές περιοχές. Έχει συγκεντρώσει 500.000 άντρες σ΄ αυτές τις πολεμικές ζώνες και σχεδιάζει να τους αυξήσει κατά αρκετές χιλιάδες ακόμη. Χρησιμοποιούνται μη επανδρωμένα αεροπλάνα. Η Πολεμική Αεροπορία έχει υποστηρικτικό ρόλο ενώ το Πεζικό είναι σε ετοιμότητα.
Στην αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων ο ΛΑΑΣ έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία μαχόμενος κατά του εχθρού και σπάζοντας τον κλοιό, αναπτύσσοντας κατά διαστήματα μια δύναμη 10.000 μαχητών. Ο ΛΑΑΣ, με την πλήρη στήριξη του λαού και με υποδειγματικές πρωτοβουλίες, πολέμησε ηρωικά σε μάχες διαρκείας, ακόμη και τριήμερες, για να σπάσει τον κλοιό του εχθρού και κατάφερε να αποτρέψει τα σχέδια τους για συλλήψεις ηγετικών στελεχών. Οι δυνάμεις του ΛΑΑΣ και οι λαϊκές πολιτοφυλακές αντιμετώπισαν με επιτυχία την ταχτική του εχθρού να μεταφέρει αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις με ελικόπτερα προκαλώντας ζημιές σ΄ αυτά με απλά τουφέκια.
Ο σφιχτός κλοιός, οι επιθέσεις και οι επιχειρήσεις σκούπα ατσάλωσαν τη συντριπτική πλειονότητα των γραμμών μας, όμως ξεσκέπασαν και τα σάπια στοιχεία που παρέμεναν κρυμμένα ανάμεσα μας. Λικβινταριστές που ισχυρίζονται ότι ο παρατεταμένος λαϊκός πόλεμος δεν ταιριάζει στις συνθήκες μας, δειλοί που το σκάνε με διάφορες δικαιολογίες και προσπαθούν απελπισμένα να καλύψουν την ηττοπάθεια τους, προδότες που πουλάνε το λαό για τα ψίχουλα που του πετάει ο εχθρός – όλοι αυτοί ξεσκεπάστηκαν ένας προς έναν,  στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Ορισμένοι “παραδόθηκαν” στον εχθρό υποκύπτοντας στην κτηνώδη βία του. Οι επανειλημμένες και σκληρές επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην κομματική δομή στα χωριά και συνακόλουθα στις ΛΕΕ και τις μαζικές οργανώσεις. Ένα τμήμα των μαζών παθητικοποιήθηκε.
Το πρώτο τρίμηνο του 2013, εκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση, η ΚΕ σημείωσε ότι οι αδυναμίες στην υποκειμενική μας κατάσταση ήταν άνισες.  Εκτίμησε ότι το κίνημα γενικά αντιμετωπίζει μια πολλή δύσκολη κατάσταση. Οι λόγοι είναι τόσο αντικειμενικοί όσο και υποκειμενικοί. Οι Ινδικές άρχουσες τάξεις, με την πλήρη στήριξη και καθοδήγηση των ιμπεριαλιστών, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου πολυμέτωπη στρατηγική επίθεση σε όλη τη χώρα με σκοπό την καταστολή του αναπτυσσόμενου κινήματος μας. Υποστήκαμε ορισμένες απώλειες, χάσαμε προσωρινά κάποιο έδαφος ενώ αποσυρθήκαμε όταν αντιμετωπίσαμε υπέρτερες δυνάμεις. Ο άλλος λόγος είναι υποκειμενικός, τα λάθη που κάναμε προσπαθώντας να αρθούμε στο ύψος των απαιτήσεων των μεταβαλλόμενων συνθηκών του επαναστατικού πολέμου και της καθοδήγησης του ΛΑΑΣ και του λαού, τα υπολείμματα μη-προλεταριακών τάσεων στο εσωτερικό μας,  η αποτυχία να αποφύγουμε τις βαριές απώλειες. Η ΚΕ διαμόρφωσε τη βασική τακτική για το ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης. Έβγαλε κάλεσμα για τη μπολσεβικοποίηση του κόμματος με στόχο να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό θα το πετύχουμε με τη διαπαιδαγώγηση όλου του κόμματος στον Μαρξισμό-Λενινισμό-Μαοισμό (ΜΛΜ) , την πολιτική και στρατιωτική γραμμή και τις βασικές πολιτικές μας, την τακτική, το στιλ της δουλειάς, το μαχητικό στιλ του ΛΑΑΣ, τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από την πράξη, τη διόρθωση των λαθών και αδυναμιών, δυναμώνοντας έτσι το κόμμα, τον ΛΑΑΣ και τις οργανώσεις βάσης στην κατεύθυνση του προχωρήματος του κινήματος. Όποια και να είναι η κατάσταση έχουμε το όπλο για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι η ιδεολογία μας, ο ΜΛΜ. Η ουσία του ζητήματος για την μπολσεβικοποίηση του κόμματος είναι η βαθιά κατανόηση αυτού του όπλου και η αταλάντευτη εφαρμογή του. Αυτή η εκστρατεία συνεχίζεται και το κόμμα και όλες οι δυνάμεις που καθοδηγούνται απ΄  αυτό πασχίζουν να ανεβάσουν τις ικανότητες τους και να υπερνικήσουν την εχθρική έφοδο.
Τους τελευταίους 15 μήνες προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε το κίνημα και την ηγεσία μας εν μέσω εντατικοποίησης της εχθρικής επίθεσης. Την τελευταία περίοδο ο ΛΑΑΣ, με τη συνδρομή του λαού, διενέργησε τακτικές εκστρατείες αντεπίθεσης και ορισμένες ένοπλες δράσεις, εξοντώνοντας εχθρικές δυνάμεις και αρπάζοντας όπλα και πυρομαχικά. Χιλιάδες λαού και λαϊκές πολιτοφυλακές, καθοδηγούμενες από τον ΛΑΑΣ, κατέστρεψαν εφόδια κατασκευής δρόμων, οχήματα, κτήρια και γραφεία της κυβέρνησης και των μεγάλων κατασκευαστικών και εξορυκτικών εταιριών. Ταυτόχρονα με την έναρξη της εκστρατείας μπολσεβικοποίησης του συνόλου του κόμματος, του ΛΑΑΣ και του Ενωμένου Μετώπου, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε εμπειρίες σε κάποιες περιοχές και να επεκταθούμε σε νέες στρατηγικές περιοχές. Αγωνιζόμαστε σκληρά για την αναγέννηση του κινήματος σε περιοχές απ΄ όπου αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε.
Σε περιοχές όπου έχουμε αδυνατίσει το κόμμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με μπολσεβίκικο πνεύμα.
ινδιαΠαρά τις αντίξοες συνθήκες και τις απώλειες ανοίγουμε νέο πολεμικό μέτωπο στην περιοχή Sahyadri (Δυτικό  Ghats) στα σύνορα Καρνατάκα-Κεράλα-Ταμίλ Ναντού
Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες του κόμματος μας να συσπειρώσει τις τεράστιες μάζες τόσο σε παράνομες όσο και ανοιχτές μορφές οργάνωσης και δράσης ενάντια στις φιλο-ιμπεριαλιστικές πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα των αρχουσών τάξεων και που εφαρμόζονται από την κεντρική και τις πολιτειακές κυβερνήσεις. Χιλιάδες λαού διοργάνωσαν συλλαλητήρια και εξέφρασαν την οργή τους απαιτώντας την απόσυρση των στρατευμάτων. Διαμαρτυρήθηκαν για τις ψεύτικες συγκρούσεις, τις σφαγές, τις παράνομες συλλήψεις και τις φρικαλεότητες ενάντια στις γυναίκες, τις επιθέσεις στα χωριά, τις λεηλασίες και τις καταστροφές λαϊκής περιουσίας και απαίτησαν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Οι ΛΕΕ κινητοποιώντας τις μάζες προχώρησαν σε επαναστατικές αγροτικές μεταρρυθμίσεις και προγράμματα πρόνοιας. Σ΄ αυτά τα προγράμματα συμμετείχε και ο ΛΑΑΣ. Η σύλληψη και εκτέλεση του  μισητού Mahendra Karma, του κύριου υπεύθυνου για τις βαρβαρότητες της Salwa Judum, ήταν μεγάλο επίτευγμα. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κόμματος ο λαός στην ύπαιθρο της Dandakaranya  μποϊκοτάρισε τις εκλογές για τη συνέλευση του  Chhattisgarh και το κοινοβούλιο, ενώ σε ορισμένες αγροτικές περιοχές των  Bihar, Jharkand, Odisha και στα σύνορα Andhra-Odisha κατάφεραν να μποϊκοτάρουν τις κοινοβουλευτικές εκλογές αντιστεκόμενοι στις χιλιάδες επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις και την άγρια καταστολή τους. Σε περιοχές όπου οι αντιβάσι αντιστέκονται στις εξορύξεις και τις εκτοπίσεις η πλειονότητα των κατοίκων μποϊκοτάρισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές και εξέφρασε τη διαμαρτυρία του ενάντια σ΄ αυτά τα καταστροφικά προγράμματα.
Τμήμα της εκστρατείας για μποϊκοτάρισμα των εκλογών ήταν και οι επιτυχημένες αντεπιθέσεις του ΛΑΑΣ ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις που είχαν σταλεί για να επιβάλλουν την ψηφοφορία στις περισσότερες πολεμικές ζώνες της Κεντρικής και Ανατολικής Ινδίας. Μερικές απ΄ αυτές τις δράσεις έλαβαν χώρα σε περιοχές που ο εχθρός ισχυριζόταν ότι είχε “καθαρίσει” και είχε τον έλεγχο. Μέσα στους 5 πρώτους μήνες του 2014, που κάλυπτε την εκλογική περίοδο, 63 εχθροί εξοντώθηκαν και 122 τραυματίστηκαν σε 31 ενέργειες.
Ένας μαχητής του ΛΑΑΣ μαρτύρησε σ΄ αυτές τις επιθέσεις. Αποσπάσαμε 36 όπλα και 3366 σφαίρες. Αξιοσημείωτο σ΄ αυτές τις ενέργειες είναι ότι έγιναν αμέσως μετά τις μαζικές εκστρατείες “περικύκλωσης και έρευνας” που διεξήγε ο εχθρός. Σε διάφορες αντάρτικες ζώνες γίνονταν συνεχείς αντάρτικες ενέργειες από τον ΛΑΑΣ με αποτέλεσμα οι εχθρικές δυνάμεις να αναγκαστούν να διασπαρούν σε μια τεράστια περιοχή και να μην μπορέσουν να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν. Λόγω έλλειψης εφεδρειών ο εχθρός δεν μπόρεσε να φέρει εντατικά σε πέρας τις εκστρατείες του σε όλες τις περιοχές εκτός από την  Bijapur της  Dandakaranya και κάποιες άλλες περιοχές.
Νέες μορφές αγώνα αναπτύσσονται για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη στρατηγική του εχθρού ο οποίος εγκαθιστά εκατοντάδες στρατιώτες σε οχυρωμένα στρατόπεδα και σε αποστάσεις 2 ως 6 χιλιομέτρων μεταξύ τους ώστε να περικυκλώσει σταδιακά τις αντάρτικες βάσεις μας και άλλες πολεμικές ζώνες. Σε δυο περιπτώσεις, οι μάζες δίπλα στον ΛΑΑΣ ή από μόνες τους και τη στήριξή του, παρενοχλούσαν ένοπλα ή πολιορκούσαν τα στρατόπεδα για μέρες αναγκάζοντας τους να τα κλείσουν. Ο ρόλος των γυναικών σ΄ αυτούς τους αγώνες ήταν υποδειγματικός. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου οι μάζες είτε απέρριψαν τα δωρεάν αγαθά που μοίραζαν οι μισθοφόροι του εχθρού είτε τα έριξαν στην πυρά.
Ένα μεγάλο επίτευγμα αυτής της 15μηνης περιόδου ήταν η συνένωση του ΚΚΙ (Μαοϊκού) με το ΚΚΙ (Μ-Λ) ΝΑΞΑΛΜΠΑΡΙ. Ήταν ένα κομβικό σημείο της προσπάθειας για ενότητα των γνήσιων επαναστατών της χώρας. Όπως τονίζεται στην διακήρυξη της συνένωσης, αυτή πρόκειται να δώσει ώθηση στις δυνατότητες του κόμματος να εκπληρώσει το ρόλο του ως πρωτοπορία της Ινδικής επανάστασης. Η ενότητα των Μαοϊκών μπροστά στην αυξημένη επιθετικότητα του εχθρού έχει ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο του κόμματος, τον ΛΑΑΣ και τις επαναστατικές μάζες. Έχει γίνει επίσης δεκτή με ενθουσιασμό και σε διεθνές επίπεδο.
Γενικά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη. Όμως κρατάμε σταθερά, την αντιμετωπίζουμε με θάρρος και προχωράμε στην υπερπήδηση των δυσκολιών. Περιττό να αναφέρουμε ότι η αλληλεγγύη σας μας βοηθά πάρα πολύ σ΄ αυτήν την κατεύθυνση. Χαιρόμαστε που συμφωνείτε μαζί μας ότι πρέπει να προχωρήσουμε ρωμαλέα την εκστρατεία τερματισμού της Επιχείρησης Πράσινο Κυνήγι. Αυτή η εκστρατεία και το κίνημα αλληλεγγύης στον λαϊκό πόλεμο στην Ινδία αλληλοσυμπληρώνονται. Η κατανίκηση της αντεπαναστατικής πολυμέτωπης επίθεσης του εχθρού είναι το άμεσο καθήκον μας.
Κάθε επανάσταση προχωρά κατά κύματα. Αυτός είναι νόμος της ιστορίας. Σε καιρούς δύσκολους θα πρέπει να ανεβάζουμε το ιδεολογικό μας επίπεδο, να βάζουμε την πολιτική στο τιμόνι, να μεταφέρουμε το μήνυμα της επανάστασης πιο πλατιά στις μάζες, να εφαρμόζουμε δημιουργικά τη γραμμή του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου, να βελτιώνουμε την τακτική μας, να είμαστε “κόκκινοι και ειδικοί” στα πολιτικά, στρατιωτικά, οργανωτικά, προπαγανδιστικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, παραγωγικά, τεχνικά και άλλα καθήκοντα, να είμαστε πιο αποφασιστικοί, αφοσιωμένοι και έτοιμοι για θυσίες. Μόνον έτσι μπορούμε να βγούμε απ΄ αυτήν την κατάσταση πιο ενωμένοι, πιο πειθαρχημένοι, θαρραλέοι, δυνατότεροι, σταθεροί και πιο δυναμικοί. Αυτά είναι τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από τις μεγάλες επαναστάσεις της τάξης μας και που συνοψίστηκαν από τους μεγάλους δασκάλους μας. Αυτοί μας δίδαξαν επίσης την ανάγκη να ξανα-σφυρηλατούμε τους δεσμούς μας με τις μάζες σε πιο βαθύ και σε πιο ψηλό επίπεδο σε κάθε καμπή της επανάστασης. Σε κάθε κρίσιμο σταυροδρόμι πρέπει να βάζουμε το καθήκον της πολιτικοποίησης όχι μόνο των εαυτών μας αλλά και των μαζών. Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το καθήκον  να αφήσουμε να ξεσπάσει η επαναστατική ενέργεια και η πρωτοβουλία των μαζών σε ακόμη πιο μεγάλο βαθμό.
Αυτές εν συντομία είναι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες του λαϊκού πολέμου στην Ινδία τα τελευταία δέκα χρόνια. Έτσι έχουμε συμβάλλει στο προχώρημα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

Σύντροφοι,
Την τελευταία δεκαετία είχαμε μια σειρά σημαντικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο. Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα ξεχωριστά ζητήματα.
Τα πρώτα χρόνια της τελευταίας δεκαετίας οι μάζες ξεχύθηκαν στους δρόμους αγωνιζόμενες ενάντια στις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης που κατάστρεψαν τις ζωές τους ενώ υπήρξε και δυνάμωμα των λαϊκών πολέμων και των ένοπλων απελευθερωτικών αγώνων. Η ιδεολογία του προλεταριάτου τέθηκε πιο αιχμηρά μέσα από την καθιέρωση του Μαρξισμού – Λενινισμού – Μαοϊσμού. Η πλατύτερη υιοθέτηση του εδραίωσε το έδαφος για στενότερη ενότητα ανάμεσα στις μαοϊκές δυνάμεις, τόσο διεθνώς όσο και σε κάθε χώρα. Τα σκιρτήματα ενός νέου επαναστατικού κύματος αρχίζουν και φαίνονται στον κόσμο. Αντιδρώντας σ΄ αυτό κατά βάση ο ιμπεριαλισμός, και ιδιαίτερα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, σχεδίασε και εξαπέλυσε μια μαζική, παγκόσμια αντεπαναστατική επίθεση που στρέφεται ενάντια στους λαούς. Αυτό ήταν το βασικό περιεχόμενο του λεγόμενου “Πόλεμου κατά της Τρομοκρατίας” στον οποίο όλοι οι ιμπεριαλιστές και αντιδραστικοί συμμετείχαν ή στήριξαν. Επιθετικοί πόλεμοι ενάντια στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων, επιθέσεις ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, ένταση της φασιστικοποίησης παντού στον κόσμο,  αύξηση των κατασταλτικών εκστρατειών ενάντια στους ένοπλους αγώνες, λαϊκούς πολέμους και μαοϊκά κόμματα – αυτά ήταν τα βασικά του χαρακτηριστικά. Όμως η αλαζονεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της μοναδικής υπερδύναμης, σύντομα βρήκε έντονη αντιπαράθεση. Η πρόκληση απαντήθηκε. Ξεκίνησε ένας παγκόσμιος αγώνας ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ που συνεχίστηκε μετά την έναρξη του πολέμου. Η ισχυρή αντίσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν βάλτωσε τους επιδρομείς και τους χάλασε τα σχέδια. Οι μάζες σ΄ όλον τον κόσμο αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και συνέχισαν τους αγώνες ενάντια στις καταστροφές της παγκοσμιοποίησης, της φιλελευθεροποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων. Οι λαϊκοί πόλεμοι εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των παραγόντων ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός αναγκάστηκε ν΄ αλλάξει την τακτική του μέσα σε λίγα χρόνια. Ο Μπους αντικαταστάθηκε από τον Ομπάμα. Τα λόγια περί “δεκαετιών πολέμου” αντικαταστάθηκαν με βιαστικά σχέδια απεμπλοκής και απόσυρσης στρατευμάτων. Αυτό είναι φανερή ένδειξη ότι οι συνθήκες γίνονται πιο ευνοϊκές. Αυτή η περίοδος σημαδεύτηκε επίσης από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων καθώς ο ρώσικος ιμπεριαλισμός άρχισε να διεκδικεί μερίδιο για τον εαυτό του εκμεταλλευόμενος το  βάλτωμα των ΗΠΑ.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η παγκόσμια κρίση του ιμπεριαλιστικού συστήματος που ξέσπασε το 2008 όξυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση παντού στον κόσμο. Τόσο στις ιμπεριαλιστικές όσο και στις καταπιεζόμενες χώρες εκατομμύρια βγήκαν στους δρόμους και αγωνίστηκαν σώμα με σώμα με τις αντιδραστικές κρατικές δυνάμεις, εργάτες κατέλαβαν εργοστάσια, μάζες κατέλαβαν πλατείες και σταμάτησαν τη λειτουργία κυβερνήσεων. Φοιτητές, νεολαίοι, γυναίκες, μετανάστες, συνταξιούχοι – όλοι μπήκαν στον αγώνα. Οι ορμητικές μέρες της Αραβικής Άνοιξης είναι ακόμη στη μνήμη μας. Αρκετές  μισητές δικτατορίες κατέρρευσαν κάτω από τους επίμονους αγώνες των λαών. Αυτή η άνθηση των μαζών δεν έφτασε μέχρι την υλοποίηση των ιδανικών τους για γνήσια δημοκρατία, σύστημα χωρίς εκμετάλλευση και λαϊκή εξουσία. Όμως συντάραξε αυτές τις κοινωνίες σε μεγάλο βαθμό. Έδωσε ελπίδες στους λαούς. Τα αποτελέσματα θα φανούν σίγουρα.
Αυτός είναι ο κόσμος σήμερα. Υπάρχει μια κατάσταση με μεγάλο δυναμικό για ένα νέο επαναστατικό κύμα. Όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά, μια πικρή πλευρά, αυτή της προδοσίας. Για άλλη μια φορά στην ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος ο ρεβιζιονισμός μπλόκαρε τα οφέλη από μια τέτοια ευνοϊκή κατάσταση. Η προδοσία του λαϊκού πολέμου στο Νεπάλ από την ηγεσία του ΚΚΝ (Μαοϊκό), και ιδιαίτερα από την κλίκα Πρατσάντα – Μπαταράι, ήταν η πιο βλαπτική πράξη. Καταστράφηκε η δυνατότητα να υποχρεωθούν οι αντιλαϊκές δυνάμεις να ρίξουν το προσωπείο των σωτήρων της δημοκρατίας που πολεμούν ομιχλώδεις φανατικούς και τους φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους επαναστατημένους λαούς, η δυνατότητα να υψωθούν οι σημαίες του λαϊκού πολέμου καθοδηγημένου από τους Μαοϊκούς συσπειρωνόμενοι γύρω τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση, η δυνατότητα να κερδηθούν πλατιά τμήματα του λαού στην κατεύθυνση της κομμουνιστικής υπόθεσης. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε μια λικβινταριστική επίθεση ενάντια στην ιδεολογία μας που προσπαθεί να υποστείλει τη σημαία του ΜΛΜ και να την αντικαταστήσει με τον Αβακιανισμό.(2) . Αυτό έχει ήδη καταστρέψει ορισμένα Μαοϊκά κόμματα που κάποτε κατείχαν τιμητικές θέσεις στις γραμμές του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Και οι δυο αυτές παρεκκλίσεις έχουν αντιμετωπιστεί από τους Μαοϊκούς και η πάλη συνεχίζεται. Γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν τα Μαοϊκά κόμματα και να ιδρυθούν νέα. Όμως η απώλεια είναι φανερή. Υπάρχει σημαντική πτώση στις υποκειμενικές δυνάμεις της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης που δεν προκλήθηκε από την εχθρική καταστολή αλλά από τους εχθρούς που αναδεικνύονται στο εσωτερικό της.
Εδώ βλέπουμε την αντίθεση, το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο δυναμικό της αντικειμενικής κατάστασης και τις υποκειμενικές δυνατότητες των Μαοϊκών δυνάμεων. Αυτή είναι και η βαθύτερη ανάγκη των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευομένων στον κόσμο, η απαίτηση των καιρών μας. Όπως θα έλεγε ο Μάο: “Πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή, να αδράξουμε τη μέρα”. Το κόμμα μας πιστεύει ότι η σημερινή ανάγκη για τις κομμουνιστικές δυνάμεις είναι να κινητοποιήσουν τις πιο πλατιές αντι-ιμπεριαλιστικές, δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις για να δυναμώσει η εκστρατεία για τον τερματισμό της Επιχείρησης Πράσινο Κυνήγι με προοπτική να οικοδομηθεί ένα πλατύ παγκόσμιο αντί-ιμπεριαλιστικό μέτωπο. Το παραπέρα δυνάμωμα της ενότητας των κομμουνιστικών δυνάμεων στον κόσμο θα οδηγήσει και σε ισχυρότερη υποστήριξη της Ινδικής Επανάστασης.
Στην παρούσα κατάσταση το αντικειμενικό δυναμικό της παγκόσμιας κατάστασης ξεπερνά κατά πολύ τις υποκειμενικές δυνατότητες κάθε ξεχωριστού κόμματος. Όμως πολλά μπορούν να γίνουν για να κερδηθούν μεγάλα τμήματα πληθυσμού στην κομμουνιστική υπόθεση μέσα από την ενιαία δράση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει συλλογικές δράσεις μέσα από κοινές Πρωτομαγιάτικες διακηρύξεις, σεμινάρια πάνω σε σημαντικές εξελίξεις, συνδιασκέψεις Μαοϊκών κομμάτων όπου συνοψίζονται οι εμπειρίες της διεθνούς οργάνωσης και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο νεο-ρεβιζιονισμό, κοινά φόρουμ, όπως η Διεθνής Επιτροπή Συμπαράστασης που διοργανώνει αυτή τη Συνδιάσκεψη και έχει στο ενεργητικό της δράσεις αλληλεγγύης. Καλωσορίζουμε αυτές τις προσπάθειες και συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε. Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες ώστε αυτοί οι στενοί δεσμοί και η ενότητα σκέψης σε ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα να γίνουν η βάση για παραπέρα προχώρημα.
Όπως ακριβώς η Ινδική επανάσταση υπηρετεί την παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση έτσι και το μέλλον της συνδέεται με το πόσο καλά οι Μαοϊκοί σ΄ όλον τον κόσμο θα εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια κατάσταση και θα προχωρήσουν την παγκόσμια επανάσταση. Αποκτούμε αυτοπεποίθηση από τη φλογερή επιθυμία για επανάσταση που εκφράστηκε στη Συνδιάσκεψη του Αμβούργου, όπως αναγράφηκε και στο σύνθημα της, ότι η προώθηση της επανάστασης στην κάθε χώρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη σε παρόμοιες επαναστάσεις σε άλλες χώρες.
Το κόμμα μας, που συνεχίζει την κληρονομιά του Ναξαλμπάρι, θεωρούσε πάντα τη νέα δημοκρατική επανάσταση που διεξάγουμε στην Ινδία σαν αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης, το κόμμα μας ένα πρωτοπόρο συστατικό τμήμα του παγκόσμιου προλεταριάτου. Οι ανεκτίμητες και απίστευτες θυσίες των λαών και των συντρόφων μας στην επανάσταση είναι επίσης αναπόσπαστο τμήμα των μεγάλων θυσιών που έκαναν αμέτρητοι πολυαγαπημένοι μάρτυρες της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης σε κάθε χώρα.
Τέλος, προτού κλείσουμε, θέλουμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες σας προσπάθειες για υποστήριξη του λαϊκού πολέμου στην Ινδία. Τα νέα από τις καμπάνιες σας, μεταφέρονται με ζωντανό τρόπο στις γραμμές μας, στους μαχητές του ΛΑΑΣ και τις επαναστατικές μάζες όσο γίνεται πιο πλατιά μέσω νόμιμων και κρυφών περιοδικών και άλλων μέσων. Όταν γνωρίζουν ότι οι αδελφές και οι αδελφοί τους σε μακρινές χώρες ορθώνουν το ανάστημα τους σε μαχητική αλληλεγγύη, όταν βλέπουν εικόνες από τις διαμαρτυρίες μπροστά σε Ινδικές πρεσβείες και από συνθήματα στους τοίχους που μεταφέρουν το μήνυμα της επανάστασης στις μάζες των χωρών τους, οι καρδιές τους φουσκώνουν από περηφάνια – δεν είμαστε μόνοι, οι άνθρωποι μας είναι εκεί, είμαστε παντού. Οι πράξεις σας μας έχουν εμπνεύσει, μας έχουν κάνει πιο αποφασιστικούς. Θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα για να εκπληρώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει. Το μέλλον, το μέλλον της παγκόσμιας επανάστασης, το μέλλον του παγκόσμιου προλεταριάτου, των καταπιεζόμενων εθνών και λαών είναι σίγουρα φωτεινό όμως ο δρόμος είναι γεμάτος αγκάθια, τραχύς και τεθλασμένος. Το μέλλον των εχθρών μας, των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους σ΄ όλον τον κόσμο, είναι σκοτεινό και το τέλος τους είναι αναπότρεπτο.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Κεντρική Επιτροπή
ΚΚΙ (Μαοϊκό)

10 Σεπτέμβρη 2014

1. Διεθνής συνάντηση που οργανώθηκε στο Μιλάνο στις 27 και 28 Σεπτέμβρη 2014 από την Διεθνή Επιτροπή υποστήριξης του Λαϊκού Πολέμου στην Ινδία.
2. Εννοεί τις απόψεις και την ιδεολογική πλατφόρμα του ΕΚΚ ΗΠΑ με επικεφαλής τον Αβακιάν
Την μετάφραση από τα αγγλικά για λογαριασμό της »Προλεταριακής Σημαίας” έκανε ο Αρης Λάμπρου

Αναζήτηση

Κατηγορίες