30 ΑΠΡΙΛΗ 2018

Κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) και TKP/ML για την Πρωτομαγιά

Ζήτω η 1η του Μάη,

μέρα ενότητας, πάλης και αλληλεγγύης του διεθνούς προλεταριάτου και των πλατιών καταπιεσμένων μαζών!

Σύμφωνα με τον σύντροφο Λένιν η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα «μια μέρα αφύπνισης της ταξικής συνείδησης των εργατών όλων των χωρών». Η εργατική τάξη είναι η μόνη συνεπής τάξη που θέλει την εξάλειψη  της αδικίας, της καταπίεσης, της τυραννίας και της καταστολής. Η εργατική τάξη είναι η πιο αποφασιστική τάξη στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Πρωτομαγιά βρήκε το νόημά της με αυτήν την πολιτική και πνευματική  διαμόρφωση της εργατικής τάξης. Η Πρωτομαγιά αναμφίβολα δεν είναι μόνο μέρα αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την τυραννία, την καταπίεση. Η Πρωτομαγιά ταυτόχρονα είναι μια μέρα αλληλεγγύης που σηματοδότησε την προοπτική της εξουσίας της εργατικής τάξης, που έκφρασε την επιθυμία για τον σοσιαλισμό, που ζητωκραύγασε  την πορεία προς τον κομμουνισμό.

Η εποχή μας είναι η εποχή της ιμπεριαλιστικής  βαρβαρότητας. Το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει την ύπαρξή του με την αρπαγή του μόχθου της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων με τον πιο αδίστακτο τρόπο από μια χούφτα εκμεταλλευτικά μονοπώλια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ταυτόχρονα ο ιμπεριαλισμός σημαίνει πόλεμο. Ο ιμπεριαλισμός για τις καταπιεσμένες λαϊκές μάζες σημαίνει αίμα, δάκρυα, στεναγμό και εκβιασμό  στις μυλόπετρες της άγριας εκμετάλλευσης.

Ο ιμπεριαλισμός και όλα τα αντιδραστικά κράτη και οι άρχουσες τάξεις που τον υπηρετούν σήμερα, επιτίθενται μαζικά ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Παντού στον κόσμο ο καταστροφικός και προκλητικός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δημιουργεί ένα χάος. Αυτή η κατάσταση στην Μέση Ανατολή μετατράπηκε σε μια αιματηρή αναμέτρηση των ιμπεριαλιστών της Δύσης (ΗΠΑ-Γαλλία-Μ. Βρετανία) και της Ρωσίας και των αντιδραστικών δυνάμεων στην Συρία και το Ιράκ. Προσπαθώντας να αρπάξουν μερίδιο από τις αγορές, αυτοί οι βρικόλακες τροφοδοτούνται από το αίμα των εργαζόμενων λαϊκών μαζών και αγωνίζονται για το ποιος θα πιεί περισσότερο αίμα. Σήμερα, ειδικά η Συρία και η Ροζάβα, βιώνουν την λεηλασία  και το πλιάτσικο των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους αντιδραστικών δυνάμεων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σφαγιάστηκαν στον μακρόχρονο πόλεμο και εκατομμύρια έχουν πέσει στους δρόμους της προσφυγιάς. Στους δρόμους της προσφυγιάς χιλιάδες παιδιά και γυναίκες πέθαναν, οι υπόλοιποι βίωσαν κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική πρακτική και εξευτελισμούς στις χώρες που πήγαν.

Η Συρία βρίσκεται κάτω από την εισβολή των ιμπεριαλιστών. Η Ροζάβα είναι εκτεθειμένη στις διαρκείς απειλές και την αντιδραστική επιδρομή του τουρκικού κράτους. Στο Αφρίν είδαμε ότι ο κόσμος διαχωρίστηκε σε καταπιεστικά και καταπιεζόμενα έθνη. Το Αφρίν καταλήφθηκε από το φασιστικό τουρκικό κράτος με την ρητή ή και σιωπηλή υποστήριξη  των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αντιδραστικών κυρίαρχων τάξεων  χωρών. Με την κατάληψη του Αφρίν, ακόμη μια φορά έγινε κατανοητό ότι ο μόνος φίλος του Κουρδικού έθνους είναι τα καταπιεσμένα έθνη και οι λαοί.

Στις συνθήκες έντασης και όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, υπάρχει μια παράλληλη εξάπλωση της έντασης και της σκλήρυνσης σε όλο τον κόσμο. Από την Άπω Ανατολή ως την Μέση Ανατολή, από την Αφρική ως την Μεσόγειο, από την κεντρική Ασία ως την Κεντρική Ευρώπη, σε όλες τις μεριές του κόσμου, υπάρχει ένα διευρυνόμενο χάος και μια αναταραχή.

Προσπαθούν να μετατρέψουν την  Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πεδίο αιματηρού παιχνιδιού των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ. Η τουρκική αστική τάξη και η ελληνική αστική τάξη είναι τμήματα και προέκταση αυτού του έργου.  Εντείνουν έναν επικίνδυνο αγώνα κυριαρχίας για τα δικά τους εθνικιστικά και σοβινιστικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Προσπαθούν να κάνουν εχθρούς τους δυο λαούς τροφοδοτώντας τον τουρκικό και τον ελληνικό σοβινισμό. Το τουρκικό φασιστικό κράτος από τη μια πλευρά κηρύσσει τον στρατιωτικό νόμο εφαρμόζοντας άγρια επίθεση ενάντια στο λαό και από την άλλη προσπαθεί να διαχειριστεί την πολιτική του κρίση με την επιθετική του πολιτική. Μέσα σ’ αυτό τροφοδοτεί τον σοβινισμό και την εχθρότητα απέναντι στον ελληνικό και τον κουρδικό λαό. Η ελληνική κυβέρνηση για να εφαρμόζει ακόμη πιο εύκολα την πολιτική και οικονομική επίθεση της ΕΕ και της τρόικας ενάντια στον λαό, αλλά και για να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους την θέση της στην περιοχή πάντα κάτω από την ιμπεριαλιστική εποπτεία, τροφοδοτεί με ένα παρόμοιο τρόπο την τουρκική εχθρότητα. Μ΄ αυτό τον τρόπο η τουρκική και η ελληνική αστική τάξη παρουσιάζουν τους δυο λαούς σαν εχθρούς.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες βαδίζουμε στην Πρωτομαγιά που είναι η μέρα ενωτικού αγώνα και αλληλεγγύης της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και όλων των καταπιεσμένων τμημάτων. Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να εδραιωθεί  ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης και η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που ενισχύει την ενότητα και την πάλη των εργατών και των εργαζόμενων ενάντια σε κάθε είδους σοβινισμό.

Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που οι εργάτες και οι εργαζόμενοι ορθώνουν τον κοινό τους αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την επιδρομή, στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο, την λεηλασία και την καταστροφή.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που προβάλλει την κοινή στάση των εργατών και των εργαζόμενων στον  αγώνα ενάντια στην επιθετική και κατασταλτική πολιτική του τουρκικού φασιστικού  κράτους ενάντια στο λαό και ενάντια  στην επιδρομή και τις στρατιωτικές επιθέσεις ενάντια στο κουρδικό έθνος.

Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που ανυψώνει τον αγώνα και την αλληλεγγύη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταστολή και την αδικία, παντού όπου υπάρχουν.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα διεθνιστικής πάλης και αλληλεγγύης στη βάση των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης  χωρίς την διάκριση γλώσσας, θρησκείας, χρώματος, φύλου και εθνότητας.

Ζήτω η Πρωτομαγιά, μέρα αγώνα και αλληλεγγύης του διεθνούς προλεταριάτου!

Ζήτω ο αντιιμπεριαλιστικός – αντικαπιταλιστικός αγώνας των καταπιεσμένων λαών και εθνών!

Όχι στον Πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ζήτω ο αγώνας και η αδελφοσύνη των λαών Ελλάδας και Τουρκίας!

Ζήτω ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών, Θάνατος στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και κάθε είδους αντίδραση!

Μάιος 2018

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr