Καταγγελία για τα τροχαία με θύματα πρόσφυγες στην Β. Ελλάδα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ». ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.!

Καθημερινά είναι πλέον τα θανατηφόρα τροχαία με θύματα πρόσφυγες στην Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Τους τελευταίους μήνες δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή. Τα «δυστυχήματα» αυτά δεν οφείλονται στην «κακιά στιγμή». Είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν από κοινού κυβέρνηση και Ε.Ε. για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αναγκάζοντας τους να μετακινούνται κρυμμένοι ή κυνηγημένοι, χωρίς καμία συνθήκη ασφάλειας, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του «Διεθνoύς Οργανισμού Μετανάστευσης»,  από τον Μάρτιο του 2018 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 9  τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας, που άφησαν πίσω τους 26 νεκρούς και 79 τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στις 10 Νοέμβρη τροχαίο συνέβη στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, όπου συγκρούστηκε βαν που μετέφερε πρόσφυγες. Το αποτέλεσμα ήτανε ένα 4χρονο αγόρι νεκρό και 27 τραυματίες. Τρεις μέρες μετά, άλλη μια γυναίκα σκοτώθηκε  σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη όχημα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες,  κοντά στα διόδια της Ανάληψης. Στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, ένα μήνα πριν, η καταδίωξη ΙΧ που μετέφερε πρόσφυγες, κατέληξε σε τροχαίο με αποτέλεσμα να καούν 11 ακόμη άνθρωποι. Τέλος, φρίκη προκαλεί η είδηση των τελευταίων ημερών, ότι τρένο στην Αλεξανδρούπολη παρέσυρε και διαμέλισε 4 ανθρώπους, πιθανότατα πρόσφυγες ή μετανάστες, που είχανε αποκοιμηθεί στις ράγες.

Κυνηγημένοι από ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς και εμφύλιους πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες ή μετανάστες θαλασσοπνίγονται κάθε χρόνο στα νερά της Μεσογείου και στον Έβρο. Αντικείμενα εκμετάλλευσης από τους διακινητές, χαρίζουν όλη την περιουσία τους για να ταξιδέψουν μέσα σε σαπιόβαρκες, και μετά κρυμμένοι μέσα σε νταλίκες, ρισκάροντας τη ζωή τους. Όσους δεν τους κλείσουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης υπό άθλιες συνθήκες, τους περιμένουν ο ρατσισμός, οι φασιστικές επιθέσεις και η άγρια εκμετάλλευση του κεφαλαίου, ή ακόμα και οι επαναπροωθήσεις. Αυτό είναι το δήθεν πολιτισμένο πρόσωπο της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει από κοινού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ασφαλείς συνθήκες διέλευσης, πλήρη δικαιώματα σε εργασία, στέγαση και περίθαλψη κατά την διαμονή τους στην χώρα μας, αλλά και το γκρέμισμα των άθλιων στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πάνω από όλα, να παλέψουν για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προκαλούν τον ξεριζωμό, και για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.

  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
  • ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ:

KKEμ-λ.28/11/2018

Αναζήτηση

Κατηγορίες