Πρωτοβουλία για τη δημιουργία διεθνούς κίνησης
εναντίον των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ

Η άγρια επιθετικότητα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών για την παγκόσμια κυριαρχία, οι συχνές στρατιωτικές τους επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες και περιοχές που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντά τους και κυρίως η πρόσφατη επιδρομή και κατοχή στο Ιράκ, έθεσαν το ζήτημα της πάλης εναντίον των αμερικάνικων βάσεων με μεγαλύτερη οξύτητα.
Είναι πλέον ολοφάνερο στους λαούς ότι οι βάσεις χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια εξαπόλυσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων για να καταλαμβάνουν χώρες και περιοχές και να επιβάλλουν σε αυτές την απόλυτη κυριαρχία τους. Επίσης χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ τις στρατιωτικές τους βάσεις για να εξαρτούν οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά τις χώρες που έχουν εγκαταστήσει τις βάσεις τους και να οδηγούν την κάθε χώρα μέσω της ντόπιας αστικής τάξης σε μεγαλύτερη υποτέλεια και υποταγή και βεβαίως να την κάνουν πρόθυμη να ενταχθεί στους γενικότερους αμερικάνικους σχεδιασμούς.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα και μια σειρά ακόμη θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού της διεθνούς συνάντησης που θα γίνει στα Χανιά στις 20-21-22 του Σεπτέμβρη του 2003. Στόχος της σύσκεψης αυτής είναι να συμβάλει και να εξετάσει τις δυνατότητες συγκρότησης μιας παγκόσμιας κίνησης εναντίον των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και αντίστοιχες συγκροτήσεις και σε περιφερειακό επίπεδο.
Σας καλούμε να συμβάλετε -με την παρουσία σας στη σύσκεψη αυτή- ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή αντίσταση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Χανιά, Ιούλης 2003

Αναζήτηση

Κατηγορίες