Κίνημα Εργασίας Ελλάδος: Ένα συντροφικό αντίο στον αγαπητό Γρήγορη Κωνσταντόπουλο

Έφυγε από τον κόσμο στίς 23/1/2017, ο συναγωνιστής Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, ιστορικό μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννημένος από μια αγροτική οικογένεια στην Πλάτη της Μεσσηνίας, είταν από τους πρώτους Μαρξιστές-Λενινιστές αγωνιστές που υπερασπίστηκαν το αληθινό κύρος του σοσιαλισμού-κομμουνισμού ενάντια στην αντεπανάσταση, πάντα κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας και της υποταγής. Σαν κομμουνιστής διαμόρφωσε επαναστατική ταυτότητα στον δρόμο των Μάρξ-Ένγκελς-Λένιν και με αυτήν την ταυτότητα αφιέρωσε όλη τη ζωή και πάλη του, χωρίς κανένα ίχνος υποταγής στην κάθε αρνητική κατάσταση. Πάντα μπροστάρης στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στην ιμπεριαλιστική τυραννία, στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και το απέθαντο ιδανικό του κομμουνισμού. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση των ιδανικών της επανάστασης και την ανασύνταξη της επαναστατικής προοπτικής πάντα με ανειρήνευτη πάλη ενάντια στον αντεπαναστατικό Χρουτσιοφικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις ψευδοσοσιαλιστικές χώρες και στην εκφυλιστική αυτοκτονία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Ο σύντροφος Γρηγόρης ήταν όντως πράγματι είναι ένα από τα πιο λαμπερά παράδειγμα για όσα μπορεί να χτίσει και να φέρει στη ζωή το κομμουνιστικό κίνημα. Κι εμείς όλοι μαζί συμφωνούμε πως θα είναι πάντα εδώ, πάντα μαζί με όλους εμάς, κρατώντας ορθό το κατακόκκινο λάβαρο του Μαρξισμού-Λενινισμού.

Αθάνατος!

Κίνημα Εργασίας Ελλάδος
http://kinimaergasias.blogspot.gr/

Αναζήτηση

Κατηγορίες