ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!
4 Απριλίου, 2019Ανακοινώσειςadmin

Καλαμαριώτες, Καλαμαριώτισσες

Προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Καλαμαριάς η φασιστική, ακροδεξιά ομάδα Ιερός λόχος –που έχει διακριθεί σε διάφορες δράσεις   το τελευταίο διάστημα στην πόλη- επιχειρεί να διοργανώσει εκδήλωση «Μακεδονικής Περηφάνιας» στο στρατόπεδο Κόδρα.

Η αποθράσυνση αυτή των φασιστικών στοιχείων που δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στην Καλαμαριά ή στη Θεσσαλονίκη αλλά παίρνει χαρακτήρα οργανωμένης παρέμβασης (μαθητικές καταλήψεις «για το όνομα», παρελάσεις σε εθνικές γιορτές, τρομοκρατία και τραμπουκισμοί ενάντια σε δημοκρατικές οργανώσεις, δολοφονίες και δολοφονικές απόπειρες –που δεν έχουν σταματήσει- ενάντια σε μετανάστες και δημοκράτες νεολαίους) δεν είναι άσχετη από την περίοδο που συμβαίνει.

Δεν είναι απλά το σοβινιστικό  κλίμα που καλλιεργείται  για το όνομα της Μακεδονίας –πολύ σημαντική προϋπόθεση- που ευνοεί τους φασίστες. Είναι ένα γενικότερο πλαίσιο αντιδραστικών πολιτικών εξελίξεων που ξεκινά από την επίθεση στα λαϊκά, εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Πλαίσιο που έχει σα βασικό του συστατικό την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, την τρομοκράτηση του λαού και όπου οι φασίστες ενθαρρύνονται να υπάρχουν και να ζουν ως μαύρη εφεδρεία του συστήματος ΄.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση Σύριζα βασίζονταν και βασίζεται στην άσκηση της πολιτικής της από ένα ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα, ότι μεθοδεύει την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής με τρόπο που «να πέσει στα μαλακά» για την φασιστική οργάνωση, δεν είναι ξεχωριστά από αυτό το πλαίσιο οι κοινές φωτογραφήσεις και οι περιοδείες  των κυβερνητικών στελεχών μαζί με τους φασίστες βουλευτές στα ακριτικά νησιά λίγο παλιότερα.

Το σημαντικότερο, η εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σενάρια των αμερικανονατοϊκών όσο και αν παρουσιάζεται ως «ειρηνοποιός πολιτική»  στην ουσία υποδαυλίζει τον σοβινισμό και το πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε γείτονες λαούς (ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, «προστασία» του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική αεροπορία, εμπλοκή της χώρας σε «συμμαχικά τρίγωνα» με τους εμπρηστές του πολέμου όπως το Ισραήλ κλπ). Φυσικά αυτό είναι το πιο κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει το άνθος του –φασιστικού- κακού.

Από την άλλη, οι προκλητικές εμφανίσεις των φασιστικών ομάδων, η οργανωμένη προσπάθεια να παρέμβουν στη νεολαία αποτελούν απόδειξη για το μεγάλο κενό που υπάρχει στην αριστερά, για την ανάγκη να υπάρξει ένα γενικότερο Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης που να μπορεί να αναμετρηθεί με το σύστημα και με το «γέννημα –θρέμμα του», τον φασισμό.

Το κενό φυσικά δεν καλύπτεται με εκκλήσεις στην κυβέρνηση να απαγορεύσει την φασιστική δράση, ούτε με στρατιωτικού χαρακτήρα ανταπαντήσεις αλλά με μία μαζική και πλατιά αντιφασιστική   δημοκρατική  συσπείρωση και δράση στα πλαίσια ενός αντιπολεμικού, αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Που δεν θα αφήνει αναπάντητη καμία φασιστική πρόκληση, που μαζί με το λαό και μέσα στο λαό θα οργανώνεται και θα νικά.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Κυριακή 7/4. 14.00!

Απρίλης 2019

ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση

Κατηγορίες