Δημοκρατικά Δικαιώματα
Να μην περάσει η απαγόρευση των διαδηλώσεων
Με το χουντικό «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων», η κυβέρνηση της Ν.Δ. περιγράφει βήμα βήμα τον σκληρό τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, το είχε δηλώσει καθαρά την επομένη της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πως πρέπει «να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή».
ΠΑΤΡΑ| Καταγγελία για την βίαιη επίθεση της Αστυνομίας στο Παράρτημα
Καταγγέλουμε στον λαό της Πάτρας την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σήμερα το μεσημέρι σε συγκεντρωμένους μπροστά από το Παράρτημα.
Όχι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατούμενων - Όχι στη μεταγωγή και στην απομόνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα
Ανεξάρτητα απ’ το τι εξυπηρέτησαν οι πολιτικές επιλογές του Κουφοντίνα, και η λεγόμενη «17Ν», η ωμή αυτή παραβίαση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων, απ΄ την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, πρέπει να καταγγελθεί αποφασιστικά.
ΛΑΡΙΣΑ| Ανακοίνωση – Καταγγελία: Κάτω η πολιτική της φίμωσης και της στοχοποίησης!
Ούτε δύο εβδομάδες δεν πέρασαν από τη στοχοποίηση του Ηλία Σκυλλάκου από την ένωση αστυνομικών Λάρισας και η στοχοποίηση όσων έχουν τη δυνατότητα να έχουν δημόσιο λόγο συνεχίζεται! Αυτήν την φορά με τον Κώστα Σταυριανό, ραδιοφωνικό παραγωγό στο δημοτικό ραδιόφωνο της Λάρισας, επειδή τόλμησε και τοποθετήθηκε στην εκπομπή του ενάντια στο όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα γεγονότα στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου!
Να αθωωθεί ο αγωνιστής Γιάννης Καλλινάκης!
Με τη βαρύτατη ποινή των 2,5 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, την Πέμπτη 17/12, ο αγωνιστής Γιώργος Καλλινάκης, φοιτητής, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και μέλος της ΛΑΕ.
Απόρριψη των ενστάσεων καθ’ υπόδειξη κυβερνητικών πολιτικών εντολών
Η απόρριψη των ενστάσεων επί των χρηματικών διοικητικών προστίμων που υπέβαλαν μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) που συνελήφθησαν έξω από το βιβλιοπωλείο Εκτός Των Τειχών στην οδό Γραβιάς στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής 6 Δεκέμβρη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στο πλαίσιο ενός γενικότερου κυβερνητικού σχεδίου αστυνομοκρατίας και καταστολής, είναι διαφωτιστική.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (μ-λ) στις 17 Νοέμβρη
Ακυρώθηκαν τα 4 πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (μ-λ) στην Θεσσαλονίκη το πρωί της 17/11, όταν προσπάθησαν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο για να καταθέσουν ένα λουλούδι και να αναρτήσουν πανό στα κάγκελα της εισόδου.
Συνέντευξη του Δ. Μπαμπίλη στο Ρ.Σ. "RealFM" για τις 6 Δεκέμβρη 2020
Η συνέντευξη πάρθηκε μετά το όργιο καταστολής στην Αθήνα την 6η Δεκέμβρη 2020 και τις επιθέσεις της αστυνομίας σε συλλογικότητες, οργανώσεις και ανένταχτο κόσμο. Μέσα σε αυτές και η επίθεση στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών" σε μέλη του ΚΚΕ(μ-λ).
Υποκριτικές συγνώμες των φορέων της πολιτικής του μαστίγιου
Πήρε κάποιες μέρες στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ και την κυβέρνηση να ξανασκεφτούν την επιβολή προστίμων που επέβαλαν τα όργανά τους σε μια σειρά περιπτώσεις. Απέδειξαν έτσι ότι η δήθεν προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία δεν ήταν και δεν είναι παρά ένα φτηνό πρόσχημα για την υλοποίηση προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων.
ΧΑΝΙΑ| Κλήσεις αγωνιστών από την αστυνομία μετά τις πορείες στις 6 και 10 Δεκέμβρη!
Μαζικές οι κλήσεις τελικά από την αστυνομική διεύθυνση Χανίων που εγκαλούν στο αστυνομικό μέγαρο μια σειρά αγωνιστές σχετικά με τη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη. Όλα αυτά το επόμενο πρωί από την επιτυχημένη κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή στις 10 Δεκέμβρη.
Αλληλεγγύη στο λαό της Αλβανίας! Οι εν ψυχρώ δολοφονίες δεν προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία
Στις 9/12 στην Αλβανία η αστυνομία δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 25χρονο Klodjan Rasha. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στην πλάτη και στο κεφάλι, επειδή παραβίασε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω κορονοϊού. Αμέσως, κατασκευάστηκε ένα σενάριο που να δίνει ελαφρυντικά στην αστυνομία για την πραξη της, σύμφωνα με το οποίο ο Klodjian οπλοφορούσε και θεωρήθηκε απειλή.
ΛΑΡΙΣΑ| Ανακοίνωση – Καταγγελίαγια τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Η.Σ.
Η ένωση αστυνομικών Λάρισας με δελτίο τύπου στοχοποιούν τον δημοσιογράφο Η.Σ. για ανάρτησή του στο facebook γιατί λέει εξύβρισε αναίτια συναδέλφους τους οι οποίοι «την 06-12-2020, εργαζόμενοι πάνω από δώδεκα ώρες, υπό συνεχή ορθοστασία, εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν».
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Ηράκλειο ενάντια στα πρόστιμα, στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, με πρόσχημα την πανδημία, έχει ανασύρει από τα συρτάρια του συστήματος ότι πιο αντιδραστικό – αντεργατικό μέτρο υπήρχε σ’ αυτά. Μέτρα που κάθε άλλο παρά προσωρινό χαραχτήρα έχουν.
Συνέντευξη του σ. Δημήτρη Μπουγιούκα στο Ρ.Σ. "στο Κόκκινο" για τις 6 Δεκέμβρη 2020
Η συνέντευξη πάρθηκε μετά το όργιο καταστολής στην Αθήνα την 6η Δεκέμβρη 2020 και τις επιθέσεις της αστυνομίας σε συλλογικότητες, οργανώσεις και ανένταχτο κόσμο. Μέσα σε αυτές και η επίθεση στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών" σε μέλη του ΚΚΕ(μ-λ).
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org