Δε θα περάσει η παρεμπόδιση της διακίνησης των ιδεών!
6 Οκτωβρίου, 2019Ανακοινώσειςadmin

Καταγγέλλουμε την επιβολή προστίμου (500 ευρώ) που επέβαλε ο δήμος Καλαμάτας στο Μ-ΛΚΚΕ, για τις αφίσες του ΚΚΕ(μ-λ), που κόλλησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και έγραφαν: «ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ(μ-λ)», με το πρόσχημα της «ρύπανσης».

Ο στόχος τέτοιων ενεργειών είναι η πολιτική αφίσα και  η διακίνηση και διάδοση των ιδεών, πλατιά στο λαό. Γιατί οι ιδέες αυτές ενοχλούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης, και μπορεί να μετατραπούν σε κίνδυνο για το σύστημα αυτό και για την πολιτική του.

Για τον ίδιο λόγο μπαίνουν στο στόχαστρο, και η ανάρτηση πανό, και η συνθηματογράφηση, και τα τρυκάκια, και σε πολλές περιπτώσεις  το μοίρασμα προκήρυξης, ενώ ούτε το διαδίκτυο είναι «απαλλαγμένο» από απαγορεύσεις, από περιορισμούς, από λογοκρισία και βέβαια απ’ το γνωστό «φακέλωμα».

Καταγγέλλουμε την επιβολή του προστίμου αυτού, και δεν αναγνωρίζουμε κανένα πρόστιμο και κανέναν «όρο» στη δράση μας, απ΄ τους κάθε είδους εκπροσώπους ενός συστήματος που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει καθημερινά το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Πόσο μάλλον, όταν οι απόψεις, οι ιδέες, η καθημερινή δράση του ΚΚΕ(μ-λ),  του Μ-ΛΚΚΕ – που έχουν αρνηθεί και την κρατική επιχορήγηση – αλλά και άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικότητων,  βρίσκονται κατά κανόνα αποκλεισμένες απ’ τα καθεστωτικά, λεγόμενα ΜΜΕ.

Η δίωξη αυτή  αποτελεί ταυτόχρονα και μια διπλή υποκρισία. Αφενός γιατί κάθε είδους άλλες εμπορικές και διαφημιστικές αφίσες και πανό γίνονται απολύτως «αποδεκτά». Αφετέρου γιατί πάει πολύ να κόπτονται για τη «ρύπανση» οι θιασώτες της κοινωνίας της ρύπανσης, των χωματερών, των βιομηχανικών αποβλήτων, των καρκινογόνων ακτινοβολιών, των τσιμεντουπόλεων, της καταστροφής  της φύσης, των δασών, της θάλασσας και του αέρα που αναπνέουμε.

Η Οργάνωση μας, το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στο λαό την επιβολή του προστίμου αυτού, δεν το αποδέχεται και δηλώνει πως θα συνεχίσει να στέκεται αποφασιστικά ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας, που υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της κατεδάφισης δικαιωμάτων, και της εξυπηρέτησης των επικίνδυνων πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστικών αφεντικών. Καλεί το λαό να συγκροτήσει ένα πλατύ και μαζικό κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων!

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ!

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

KKEμ-λ.

Αναζήτηση

Κατηγορίες