25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Δεν «νοθεύουμε» τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Προκλητικότατη η Υπουργός Παιδείας στην αγωγή εναντίον της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή που κήρυξε για να καλύψει την άρνηση των συναδέλφων να οριστούν «συντονιστές και μέντορες» επικαλείται τη «νόθευση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού η άσκηση της πολιτικής εξουσίας, φορέας της οποίας είναι το σύνολο του λαού και όχι τα συνδικάτα εργαζομένων και εργοδοτών, έχει ανατεθεί στα κρατικά όργανα»

Η επίκληση αυτή πηγαίνει την πολιτική φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής ένα βήμα παραπάνω. Επιδιώκει να καθιερώσει κάθε αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων σε αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί ,εξ αρχής ως παράνομη και «επιδιώκουσα την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος» όπως λέγονταν σε άλλες μαύρες για τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, εποχές .

Η πρόκληση για τους συνδικαλιστικούς και λαϊκούς αγώνες που θα ξεσπούν όσο η εξαθλίωση του λαού προχωράει και εξαπλώνεται, είναι φανερή και προφανώς δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση τσαλαπατούν την κυρίαρχη συνδικαλιστική γραμμή που προσπαθούσε όλα αυτά τα χρόνια να επικαλεστεί την «δημοκρατική νομιμότητα» των μορφών πάλης που επιλέχτηκαν όπως η απεργία-αποχή.

Θέτει εκβιαστικά και επιτακτικά την ανάγκη απάντησης με κεντρική απεργιακή κινητοποίηση όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά συνολικά στο δημόσιο τομέα!

Επιβάλλει την ανάγκη μετωπικής και καθολικής σύγκρουσης με την «νομιμότητα» και την «κανονικότητα» της εξαθλίωσης, της ακρίβειας, της ανεργίας , των πολεμικών περιπετειών και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής .

Να κυρηχτεί απεργία από την ΑΔΕΔΥ !

Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες !

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr