13 ΜΑΗ 2019

Για την δικαστική δίωξη κατά του δάσκαλου – συνδικαλιστή Ηλία Σμήλιου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)
για την δικαστική δίωξη κατά του δάσκαλου – συνδικαλιστή Ηλία Σμήλιου

Στις 15-5-2019 παραπέμπεται σε δίκη στη Θεσσαλονίκη, ο συνδικαλιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος με τις κατηγορίες της «υποκίνησης 100 περίπου ανθρώπων» και την «άσκηση βίας» σε κινητοποίηση του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο Ειρηνοδικείο. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα και χαρακτηρίζεται «βία», το φώναγμα συνθημάτων λέγεται «υποκίνηση» και η διαδήλωση τους δρόμους γίνεται «απειλή κατά του αστυνομικού φραγμού», για να μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο με την επίκληση του ποινικού κώδικα.
Η δικαστική δίωξη κατά του Ηλία Σμήλιου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα λαϊκά δικαιώματα έτσι ώστε να περάσει η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφορά όλους τους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό. Η πολιτική της λιτότητας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ μπορεί να επιβληθεί με την ένταση της τρομοκρατίας και την φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που υλοποιείται από τους μηχανισμούς καταστολής. Και η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής που προωθείται με τη τρομοκράτηση του λαού και την κρατική καταστολή.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την δικαστική δίωξη του δάσκαλου συνδικαλιστή Ηλία Σμήλιου που δραστηριοποιείται ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας στην Θεσσαλονίκη και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να απαιτήσουν να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη.

• Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
• Οι αγώνες δεν δικάζονται!
• Να σταματήσει τώρα η δικαστική δίωξη του Ηλία Σμήλιου!
• Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία!

Θεσσαλονίκη 13-5-2019

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ