Γάζα | Νέα σιωνιστική θηριωδία.  Προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα των σιωνιστών δολοφόνων, σε συνεργασία με την αμερικάνικη κυβέρνηση και το επιτελείο Τραμπ, η μαζική σφαγή δεκάδων άοπλων παλαιστίνιων διαδηλωτών στο παράνομο σύνορο-φράχτη στην Γάζα. Μέσα σε λίγες ώρες, από το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι ακροβολισμένοι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολώντας στο ψαχνό σκότωσαν τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους, αρκετούς πολύ σοβαρά.

Είναι ένας φοβερός απολογισμός ακόμη και για τα δεδομένα της πολύχρονης, ηρωικής, αιματοβαμμένης παλαιστινιακής αντίστασης στην κατοχή. Μέχρι την Πέμπτη 17 Μαΐου ο επίσημος απολογισμός ήταν 62 νεκροί Παλαιστίνιοι, που προστέθηκαν στην λίστα όσων δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την έναρξη των βδομαδιάτικων διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου. Συνολικά έπεσαν 111 Παλαιστίνιοι διεκδικώντας την επιστροφή στη πατρίδα και την κατεχόμενη γη τους. Ανάμεσά τους ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος οκτώ μηνών, που πέθανε από την εισπνοή αερίων που έριχναν σωρηδόν πάνω στα κεφάλια των διαδηλωτών οι Ισραηλινοί.

Η νέα σφαγή της Γάζας, μια καινούργια μεγάλη θυσία του παλαιστινιακού λαού τις ημέρες που συμπληρώθηκαν ογδόντα χρόνια από την Νάκμπα το 1948, τη μεγάλη καταστροφή και το μαζικό ξεριζωμό, θα περάσει στην ιστορία ως μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής φύσης του ισραηλινού φασιστικού κράτους. Ο κυνισμός και η δολοφονική μανία αυτών που διέταξαν την σφαγή είναι αντάξια των ναζιστικών εγκλημάτων που διεπράχθησαν στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Απίστευτα θρασείς οι εγκληματίες, μέσω των κυβερνητικών εκπροσώπων τους και των καθεστωτικών ΜΜΕ, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Κατηγορούν τα θύματα ως υπεύθυνα για την σφαγή τους! Υποδεικνύουν ως ένοχη τη Χαμάς γιατί -ισχυρίζονται- έστειλε με το ζόρι τους διαδηλωτές στον φράχτη για να σκοτωθούν και να προβοκάρουν με αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ! Επικαλούνται λόγους αυτοάμυνας, παρουσιάζοντας ως επικίνδυνα όπλα στα χέρια των διαδηλωτών τις πέτρες, τις σφεντόνες, τους σιδεροκόφτες και τις μολότοφ! Έφτασαν στο σημείο να δείξουν σε δημοσιογράφους χαρταετούς με ζωγραφισμένο επάνω τους τον αγκυλωτό ναζιστικό σταυρό, ως απόδειξη ότι οι παλαιστίνιοι διαδηλωτές επιδιώκουν τη μαζική εξόντωση των Εβραίων!

Αν δεν υπήρχε η συστηματική ιμπεριαλιστική κάλυψη και υποστήριξη που πειθαναγκάζει τα δυτικά ΜΜΕ να αναπαράγουν αυτούς τους απίστευτα εξωπραγματικούς ισχυρισμούς, τίποτε από όλα αυτά δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική. Φυλακισμένοι, αποκλεισμένοι και ταπεινωμένοι σε μια σπιθαμή γης οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, σε συνθήκες αυξανόμενης εξαθλίωσης, δεν χρειάζονται κανέναν να τους υποκινήσει. Και άλλωστε ποιος μπορεί να υποκινήσει χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, γέρους μαζί με τα εγγόνια τους, πατεράδες και μανάδες μαζί με τα παιδιά τους, μωρομάνες που αφήνουν πίσω τα νεογέννητα και όλοι μαζί πεισματικά, κάθε εβδομάδα, αψηφώντας τον θάνατο, να διαδηλώσουν με γυμνά στήθη, εμπρός στις σφαίρες; Όλους αυτούς τους υποκινούν και τους συνεγείρουν αυτά που βιώνουν κάθε ημέρα, βιώματα που αναγεννούν συνεχώς το πνεύμα της αντίστασης και της θυσίας.

Η σφαγή στη Γάζα δεν έγινε ούτε τυχαία στη δεδομένη συγκυρία ούτε απλά και μόνο για να καμφθεί το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα εκεί. Ούτε ήταν μοναχά αποτέλεσμα της υπαρκτής αποθράσυνσης των εγκληματιών της κυβέρνησης Νετανιάχου, εξαιτίας της σκανδαλώδους εύνοιας της διοίκησης Τραμπ και της απόφασής της να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους. Τόσο η απόφαση για μεταφορά της πρεσβείας -και μάλιστα με τον χαρακτηριστικό αντι-διπλωματικό πανηγυρικό τρόπο- όσο και η εκ προμελέτης αιματοχυσία έχουν κοινό στόχο. Αν μάλιστα συνδυαστούν με τις αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά ιρανικών στόχων στο έδαφος της Συρίας, ο στόχος γίνεται πιο φανερός. Όλα αποτελούν μέρος μιας σχεδιασμένης προσπάθειας να ασκηθεί πίεση στο Ιράν, ακόμη και για να αναγκαστεί να εμπλακεί σε μια φθοροποιό αναμέτρηση στο έδαφος της Συρίας, ίσως και του Λιβάνου, με απώτερη στόχευση την πλήρη εξαφάνιση της επιρροής και της παρουσίας του τριγύρω από το Ισραήλ. Η Γάζα θεωρείται από τους Ισραηλινούς ένα πρόσφορο πεδίο για δοκιμή αυτής της στρατηγικής, στο οποίο μπορούν να συνδυάσουν όλες τις επιδιώξεις τους.

Όπως υπογράμμιζε και η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ), που κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα και ενόσω συνεχίζονταν το μακελειό, συνένοχοι και στη νέα σφαγή είναι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Αυτή τη φορά δεν επιχείρησαν καν να κρατήσουν τα προσχήματα. Την ίδια ώρα που συμμετείχαν στην πανηγυρική φιέστα στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, με ανακοινώσεις τους δικαιολογούσαν τους ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι δολοφονούσαν ρίχνοντας την ευθύνη στους “τρομοκράτες” της Χαμάς! “Ξωπίσω τους -συμπλήρωνε η ανακοίνωση- οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, ασυναγώνιστοι στην υποκρισία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στους αραβικούς λαούς από τα χρόνια της αποικιοκρατίας. Μαζί οι κυβερνήσεις, οι αστικές τάξεις και οι αντιδραστικές ηγετικές κλίκες των αραβικών κρατών που έχουν συμμαχήσει με τους εχθρούς των Αράβων με σκοπό τα πλούτη και την εξουσία τους. Και τέλος οι ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σφίγγει κάθε τόσο τα αιματοβαμμένα χέρια των ισραηλινών κυβερνητικών αξιωματούχων, υπογράφει συμφωνίες και οργανώνει συμμαχίες”.

Αν και αναντίστοιχες με το μέγεθος της μεγάλης σφαγής, οι αντιδράσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, με επίκεντρο την Αθήνα, έδειξαν πώς ο ελληνικός λαός, σε πείσμα της αστικής και σιωνιστικής προπαγάνδας, ξέρει να διαλέγει και να στηρίζει τη δικαιοσύνη. Πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, μπροστά στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία, τη Θεσσαλονίκη, που πέρασε εμπρός από το αμερικάνικο προξενείο, τα Γιάννενα και αλλού. Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε Καρδίτσα, Ξάνθη, Χανιά, Ηράκλειο κ.α. Το ΚΚΕ(μ-λ) και η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχαν σε αυτές.

Αναζήτηση

Κατηγορίες