28 Φεβρουαρίου, 2004Βουλευτικές εκλογές, Πρόσωπαadmin

Συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ) στις εκλογές του 2000 και σε πολλές άλλες πριν από αυτές. Φέτος όμως είναι η πρώτη φορά που δεν τους έχουμε μαζί μας. Κι αν λείπουν από τα ψηφοδέλτιά μας, δε λείπουν απ” τις καρδιές μας, δε λείπουν από τις συνειδήσεις μας. Γιατί από τον καθένα τους ξεχωριστά μάθαμε πολλά και είχαμε να μάθουμε περισσότερα. Γιατί ο καθένας τους πρόσφερε και στην οργάνωσή μας και στο λαϊκό κίνημα για πολλά χρόνια. Γιατί πάντα θα μας συντροφεύουν όχι μόνο και όχι κυρίως στις εκλογές, αλλά στους αγώνες μας, στην πάλη μας για έναν καλύτερο κόσμο: Αυτόν που θα κατακτήσουμε!
Ο Βασίλης Γεμιστός, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) από τα νεανικά του χρόνια έφυγε άδικα από τη ζωή πριν δυόμισι χρόνια, χτυπημένος βαριά από την αρρώστια. Εχοντας συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΚΚΕ(μ-λ) και στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης της Αθήνας στη δύσκολη δεκαετία του ’80.
Πάντα στην πρώτη γραμμή, αφιέρωσε τη ζωή του στα δίκια της εργατιάς, του λαού και της νεολαίας και υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος τις κομμουνιστικές ιδέες. Η παλικαριά του, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητά του παραμένουν παράδειγμα για όλους μας.
Ο Στράτος Λεόντιος, που έφυγε πέρσι στα 95 του χρόνια, εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από το 1932. Με τ” όπλο στο χέρι υπερασπίστηκε τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια του λαού μας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Πήρε το δρόμο της προσφυγιάς μαζί με χιλιάδες συντρόφους του. Εντάχθηκε από νωρίς στο μ-λ κίνημα και από τον επαναπατρισμό του το 1976 μέχρι τα βαθιά του γεράματα υποστήριζε με πάθος τις ιδέες του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ).
Ο Κώστας Μπαλάσκας, ο αγωνιστής συνδικαλιστής λογιστής που πρώτα μέσα από την ΠΕΣΠ το ’74 και αργότερα, το ’76, μέσα από το ΚΚΕ(μ-λ) πάλεψε για την αγωνιστική κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα, για τις αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες. Εφυγε κι αυτός πέρσι μετά από μακροχρόνια προβλήματα με την υγεία του.
Ο Βασίλης Κουζέλης, ο μπάρμπα-Βασίλης όπως τον ξέρουμε όλοι, ο γηραιότερος υποψήφιος όλων των κομμάτων στις εκλογές του 2000 (ήταν τότε 92 ετών). Σήμερα, στα 96 του πια, δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εκλογική μάχη. Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ, το στέλεχος του μ-λ κινήματος της χώρας μας αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του κινήματος και των λαϊκών αγώνων. Αποτελεί την έμπνευση για όλους εμάς τους νεότερους να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά στον ίδιο δρόμο που κι αυτός βάδισε.

Αναζήτηση

Κατηγορίες