20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016

Αποχαιρετισμός στο Χρ. Μπίστη

Εκ μέρους του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) θέλω να εκφράσω την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του σύντροφου Χρίστου Μπίστη. Ενός σπουδαίου αγωνιστή, ενός κομμουνιστή, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγαλειώδη υπόθεση της συντριβής της ανθρώπινης σκλαβιάς, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στη μεγαλειώδη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης και της οικοδόμησης μιας κοινωνίας βασισμένης στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας.
Ο σύντροφος Χρίστος άφησε βαθύ το ίχνος του στην ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Ήταν από αυτούς που έδωσαν με όλη τους τη δύναμη τη σκληρή μάχη της αναμέτρησης με τις ιστορικές προκλήσεις που σημάδεψαν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
Ήταν από αυτούς που υπερασπίστηκαν τους λαμπρούς αγώνες του ελληνικού λαού και τις θυσίες των ελλήνων κομμουνιστών στα πέτρινα χρόνια του μετεμφυλιακού μοναρχοφασιστικού καθεστώτος.
Ήταν από αυτούς που έδωσαν τη μάχη ενάντια στα κατοπινά, ζοφερά χρόνια της αμερικανοστήριχτης χούντας.
Ήταν από αυτούς που υπερασπίστηκαν την υπόθεση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κόντρα στην κυριαρχία της ρεφορμιστικής γραμμής του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης, κόντρα στην παλινόρθωση του καπιταλισμού και τη δυσφήμιση των επαναστατικών ιδεών και της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Ήταν από αυτούς που υπερασπίστηκαν σθεναρά τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα και το σπουδαίο ιστορικό προχώρημα των κινέζων κομμουνιστών και του Μάο Τσετούγκ.
Ήταν από αυτούς που έδωσαν τη μάχη με τα θεριά χωρίς να φοβάται το κόστος και χωρίς να αναζητά τα μεγαλεία. Ήταν από αυτούς που πάλεψαν με πίστη και αυταπάρνηση στο πλευρό των ταπεινών και των καταφρονεμένων. Κι ήταν αυτό που σμίλεψε το απαράμιλλο ήθος του, τη σεμνότητά του. Αυτό για το οποίο θα τον θυμόμαστε όλοι, γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι. Αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους σπουδαίους λαϊκούς αγωνιστές, τους κομμουνιστές. Αυτό που από μόνο του αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα προς τη νεολαία για τα ιδανικά που θέλουμε να υπηρετούμε.
Από τη συνεργασία μας στο πλαίσιο της Μαχόμενης Αριστεράς και τις δεκάδες πρωτοβουλίες που συνυπέγραψαν οι οργανώσεις μας, το ΕΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ), μέχρι την πρόσφατη σημαντική ομιλία του στο διήμερο για τα 50χρονα από τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, αυτό που έχουμε να θυμόμαστε είναι ότι ο Χρίστος Μπίστης ήταν ένας αγωνιστής που κέρδισε επάξια τη θέση του στην ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος.
Κι αν ο ίδιος δεν πρόλαβε να ζήσει την επαναστατική ανατροπή στη χώρα μας, να είναι βέβαιος ότι όλοι εμείς που τον τιμούμε με την παρουσία μας εδώ σήμερα, αλλά και πολλοί, μα πάρα πολλοί ακόμη, θα τμήσουν, θα βαθύνουν και θα συνεχίσουν το ίχνος που ο ίδιος άφησε.
Το ΚΚΕ(μ-λ), σεβόμενο το κάλεσμα των συντρόφων τού Χρίστου, αντί για στεφάνι, θα καταθέσει στη μνήμη του ένα χρηματικό ποσό για την οικονομική υποστήριξη των δέκα τούρκων αγωνιστών κομμουνιστών της ΑΤΙΚ οι οποίοι δικάζονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία για την πολιτική τους δράση. Και παράλληλα καλούμε όλες τις ελληνικές οργανώσεις να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα για την υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών και των κομμουνιστικών ιδεωδών στα οποία αφιέρωσε τη ζωή του ο Χρίστος.

Χαίρε, σύντροφε Χρίστο!
Θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε!

Οι σύντροφοί σου από το ΚΚΕ(μ-λ)

Αθήνα, Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη 2016

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο