24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel και στον αγωνιζόμενο λαό της Ισπανίας - Οι επαναστατικές ιδέες και στίχοι, δεν ποινικοποιούνται, δεν φιμώνονται

Για ακόμη μια φορά ο Καταλανός ράπερ Pablo Hasel βρίσκεται στο στόχαστρο του ισπανικού κράτους και των δικαστηρίων. Αυτή την φορά την Τρίτη 16/2 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο την Γέιδα, όπου βρισκόταν μαζί με αλληλέγγυους, και τον συνέλαβαν.

Το ισπανικό κράτος καταδιώκει εδώ και χρόνια τον Pablo Hasel για το περιεχόμενο των τραγουδιών του αλλά και των αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Hasel δηλώνει ανοικτά ότι είναι κομμουνιστής και ότι έχει ταχθεί με την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης. Για αυτές του τις θέσεις τα ισπανικά δικαστήρια τον έχουν καταδικάσει με κατηγορίες για «προσβολή της Μοναρχίας», «υποκίνηση σε βία», «εξύμνηση της τρομοκρατίας».

Ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός παγκόσμια, ενώ αφήνει απροστάτευτους τους λαούς απέναντι στην πανδημία (με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών) και φορτώνει στις πλάτες τους τα σπασμένα της κρίσης που παράγει, παράλληλα έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία τρομοκράτησης, φίμωσης και καταστολής όποια φωνής προσπαθεί να αντισταθεί και να αντιδράσει. Κομμάτι αυτού αποτελεί και ο «τρομονόμος στην τέχνη», μια ευρωπαϊκή οδηγία που προωθείται και στην χώρα μας.

Η σύλληψη του Pablo Hasel έχει ξεσηκώσει μια θύελλα μαζικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στην Ισπανία. Χιλιάδες κόσμου κυρίως νέοι εδώ και μέρες βγαίνουν στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας την πιο σκληρή καταστολή και απαιτούν την αποφυλάκιση του Pablo Hasel. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύλληψη του Hasel αποτέλεσε την αφορμή και το έναυσμα για να εκφράσει ο λαός και η νεολαία σε Ισπανία και Καταλονία την οργή και την δυσαρέσκειά τους απέναντι στην διευρυμένη καταπίεση που βιώνουν από το ισπανικό κράτος. Μέχρι στιγμής οι συλλήψεις διαδηλωτών από την αστυνομία έχουν ξεπεράσει τους 100.

Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι η νεολαία σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν θα κάτσει άπραγη μπροστά στην βαρβαρότητα και στο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπλώνεται. Μόνα μας όπλα είναι να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό της Ισπανίας, αλλά και να δυναμώσουμε τους δικούς μας αγώνες.   Να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε με κάθε μέσο τις προσπάθειες των φοιτητών στην χώρα μας να αντισταθούν. Να στηρίξουμε τος αγώνες των εργαζομένων που πλήττονται από την πολιτική του κεφαλαίου και των υγειονομικών που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.  Να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς, τους ναυτεργάτες και τον λαό που δοκιμάζεται από τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Να καταδικάσουμε συνολικά το σύστημα και τις πολιτικές της τρομοκρατίας και της καταπίεσης.

  • Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Ισπανίας
  • Λευτεριά στον Pablo Hasel. Όχι στην φίμωση των επαναστατικών ιδεών
  • Να μην περάσει η τρομοκρατία και η καταστολή
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr