Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό! Μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Διαδήλωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη.
13 Οκτωβρίου, 2014Ανακοινώσεις, Ασία, Προβαλλόμεναadmin

Η πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι στην βόρειο Συρία, οι εκατόμβες των νεκρών γύρω και μέσα σε  αυτήν και οι χιλιάδες Κούρδοι  πρόσφυγες πολέμου  που εκτοπίζονται από τις εστίες και την πατρίδα τους, είναι μια ακόμη, από   τις πολλές,  μαζική ανθρώπινη τραγωδία στην Μέση Ανατολή.  Στις μέρες μας σχεδόν σε όλη  την περιοχή, από  το Αφγανιστάν, ως την Παλαιστίνη, στο Ιράκ και στην Συρία, στην Λιβύη αλλά  και στην Υεμένη και αλλού, οι λαοί βρίσκονται μέσα σε έναν ατελείωτο πόλεμο, μια τεραστίων διαστάσεων κοινωνική  καταστροφή και οπισθοδρόμηση.
Εμφύλιοι  πόλεμοι, σφαγές και μαζικά εγκλήματα, εκτοπίσεις και κύματα προσφύγων, ισοπέδωση πόλεων,  υποδομών και οικονομιών, διάλυση κοινωνιών και διάσπαση κρατών. Κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο ιμπεριαλισμός! Και ιδιαίτερα ο αμερικάνικος! Οι εγκληματίες  της Ουάσιγκτον με την ανοικτή και κατοχή  εισβολή στο Αφγανιστάν και  στο Ιράκ, την επιδρομή  στην Λιβύη και   την έμμεση επέμβαση στην Συρία χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας τους αντιδραστικούς φανατικούς μισθοφόρους του λεγόμενου Χαλιφάτου, πυροδότησαν τον πόλεμο και την τυφλή  αλληλοσφαγή. Και τώρα δήθεν  βομβαρδίζουν τα ανδρείκελα τους  στην Συρία,  ενώ  στην  πραγματικότητα σκοτώνουν  αμάχους και καταστρέφουν τις υποδομές,   με  σκοπό να κάνουν και αυτήν  την χώρα, προτεκτοράτο τους.
Οι Κούρδοι, όπως και κάθε λαός, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία, στην ασφάλεια και στην αυτοδιάθεση.   Δικαιώματα  για τα οποία έχουν χύσει ποτάμια  αίματος, επί δεκαετίες,  στην Τουρκία, στο Ιράκ, στην Συρία και αλλού.  Τα δικαιώματα αυτά, έχει αποδείξει η ιστορία,  δεν τα χαρίζει κανείς, πολύ περισσότερο οι ιμπεριαλιστές, οι αντιδραστικές δυνάμεις και οι κάθε λογής υποκριτές και τυχοδιώκτες  στην Δύση.   Μόνο ένα κοινό μέτωπο των λαών της Μέσης  Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ντόπια  αντίδραση  μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια  και την ευημερία σε όλους όσους ζουν σε αυτήν την περιοχή, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή  και θρησκεία.  Μόνο αν οι λαοί ανασηκωθούν, πετάξουν από το σβέρκο τους αντιδραστικούς, αστούς και φεουδάρχες που τους εξουσιάζουν, τσακίσουν τον ιμπεριαλισμό  και πάρουν την τύχες τους στα δικά τους χέρια, θα μπορέσουν να δούνε άσπρη  μέρα. Να γίνουν αφέντες στις πατρίδες τους και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες  του Κουρδικού λαού και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η πολιορκία και η απειλούμενη σφαγή στο Κομπάνι και σε όλες τις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Καταγγέλλουμε την νέα  ιμπεριαλιστική επέμβαση, τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών, των Εγγλέζων, των Γάλλων  και άλλων ευρωπαϊκών και αραβικών  αντιδραστικών δυνάμεων στην Συρία και στο Ιράκ.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας που συνεχίζει να καταπιέζει τον κουρδικό λαό, να δολοφονεί διαδηλωτές,  να στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να εκπονεί  σχέδια εισβολής και να στηρίζει  τις αντιδραστικές δυνάμεις στην Συρία.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση  να σταματήσει κάθε εμπλοκή-συμμετοχή της Ελλάδας  στα ιμπεριαλιστικά  σχέδια  και στα Νατοϊκά  πολεμικά επιθετικά σενάρια.

kkeml_gr

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
13 του Οκτώβρη 2014

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι με κεντρικό σύνθημα
“ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ-ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ !”

ΤΡΙΤΗ 14 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18,30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναζήτηση

Κατηγορίες