13 ΙΟΥΝΗ 2020

ΑΘΗΝΑ | Βόρεια: Ανταπόκριση από την ανοιχτή συζήτηση (12/6)

Την Παρασκευή 12 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ), στο πάρκο ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια. Στο πλαίσιο εκδηλώσεων που η Οργάνωσή μας κάνει αυτό το διάστημα σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, συζητήσαμε για την επόμενη μέρα της πανδημίας στην οποία ήδη βαδίζει ο λαός μας.

Με τη συμμετοχή αρκετών συναγωνιστών και φίλων της Οργάνωσης, η κουβέντα μας περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που άνοιξαν κατά την περίοδο της λεγόμενης καραντίνας. Ο COVID-19 και η πολιτική αντιμετώπιση από την πλευρά του συστήματος, το υγειονομικό ζήτημα που εξακολουθεί να υπάρχει, το κατακρεουργημένο δικαίωμα στην περίθαλψη για όλο το λαό, η ευκαιρία της κρίσης για το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία, η επίθεση στην εκπαίδευση, η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και η πειθάρχηση του λαού και της νεολαίας, ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την πλούσια συζήτηση. Αλλά και η στάση της Οργάνωσής μας κατά το διάστημα των απαγορεύσεων, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας με το λαό και να βάζουμε πλατιά την άποψή μας στο κίνημα.

Φαίνεται ότι περίπου 25 άνθρωποι σε ένα πάρκο, με ένα πανό κι ένα μικρόφωνο, ήταν μια τέτοιου μεγέθους… απειλή που χρειάστηκε ένα περιπολικό και δύο μηχανές της αστυνομίας να εμφανιστούν στο χώρο με τους φάρους αναμμένους. Από το μικρόφωνο καταγγέλθηκε η παρουσία τους και απαιτήθηκε να αποχωρήσουν, καθώς είχαμε κάθε δικαίωμα να συζητάμε σε έναν δημόσιο ανοιχτό χώρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Ύστερα από λίγα λεπτά αποχώρησαν μαρσάροντας, για να επιστρέψουν άλλες δύο φορές μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδήλωσή μας.

Αυτό που εκφράστηκε και σε αυτή τη συζήτηση, ήταν η ανάγκη να βγει ο λαός στο προσκήνιο, στην κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, ως η μόνη απάντηση στην επίθεση του συστήματος.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr